Δημοσκόπηση: Απογοητευμένοι οι νέοι – Τι λένε για τις εκλογές και το πολιτικό σύστημα

Δημοσκόπηση: Απογοητευμένοι οι νέοι – Τι λένε για τις εκλογές και το πολιτικό σύστημα

Το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί στήριξης των πολιτών και των νέων ειδικότερα καταρρίπτει δημοσκόπηση που δείχνει πως η συντριπτική πλειοψηφία των νέων δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της και παράλληλα αισθάνεται απομονωμένη από την πρόσβασή της σε μια σειρά τομέων και αγαθών. Παράλληλα, η πλειοψηφία των νέων εκπέμπει σήμα κινδύνου σχετικά με το πολιτικό σύστημα και τη διαφθορά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της ALCO για τον Alpha, μόλις 1 στους 5 (ποσοστό: 19%) απαντά ότι το εισόδημά του, του επιτρέπει να ζει καλά. Απεναντίας, περίπου οι μισοί (48%) τονίζουν ότι το εισόδημα αρκεί ίσα-ίσα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ 1 στους 4 (26%) ξεκαθαρίζει πως δεν είναι αρκετό το εισόδημα και πως αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Την ίδια στιγμή, περίπου οι μισοί (47%) δηλώνουν αποκλεισμένοι από την πρόσβαση στην εκπαίδευση και περίπου 7 στους 10 από την πρόσβαση στην επαγγελματική τους εξέλιξη και την αγορά εργασίας (67% και 65% αντίστοιχα), ενώ υψηλότερο είναι το ποσοστό (73%) όσον αφορά στη συμμετοχή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Τέλος, το 27% των ερωτώμενων σκοπεύει να απέχει από τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, με την πλειονότητα αυτών (55%) να αιτιολογεί την απόφασή του λέγοντας πως είναι διεφθαρμένο το πολιτικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση-«ράπισμα» για τον ρόλο του Μητσοτάκη στο σκάνδαλο των υποκλοπών

Δημοσκόπηση: Μητσοτάκη «βλέπουν» οι πολίτες για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter