Δημοσκόπηση: Έντονη δυσαρέσκεια για την κυβερνητική διαχείριση σε εργασιακά και πανδημία

Δημοσκόπηση: Έντονη δυσαρέσκεια για την κυβερνητική διαχείριση σε εργασιακά και πανδημία

Στο «μικροσκόπιο» της Alco μπήκαν οι απαντήσεις των πολιτών σχετικά με την κυβερνητική διαχείριση στο θέμα της πανδημίας, την ψήφιση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη που ισοπεδώνει τα κεκτημένα των εργαζομένων, αλλά και για τα ζητήματα ασφάλειας.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας για λογαριασμό του Open TV έγινε φανερή η έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών, με το 55% να απαντά αρνητικά στην ερώτηση για το πως θα λειτουργήσει η δυνατότητα διευθέτησης του χρόνου εργασίας με ατομική συμφωνία εργοδότη και εργαζομένου. Αντίθετα, το 28% απάντησε θετικά, ενώ το 17% δεν εξέφρασε άποψη («δεν ξέρω, δεν απαντώ»).

Παράλληλα, το 48% των ερωτηθέντων απάντησε ότι νιώθει λιγότερο ασφαλείς σε σχέση με τρία χρόνια πριν, ενώ το 33% απάντησε «το ίδιο» και μόλις το 12% θεωρεί ότι πλέον είναι περισσότερο ασφαλές στην καθημερινότητά του.

Σταθερό είναι και το επίπεδο δυσαρέσκειας των πολιτών όσον αφορά την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, με το 55% να εκφράζει ανοιχτά την αντίθεσή του στις κυβερνητικές πολιτικές και το 42% να τις επικροτεί.

Οι πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της Alco εξέφρασαν επίσης τη γνώμη τους για τους υπουργούς της κυβέρνησης. Οι περισσότερες αρνητικές ψήφοι πήγαν στον Άδωνη Γεωργιάδη (56%), τον Κωστή Χατζηδάκη (48%) και τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Μάκη Βορίδη (45%).

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ 6,8%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 3,3%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter