Δημοσκόπηση ΗΠΑ: Μεγάλο προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν

Δημοσκόπηση ΗΠΑ: Μεγάλο προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν

Προβάδισμα εννέα μονάδων λαμβάνει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έναντι του τωρινού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2024, όπως φαίνεται σε δημοσκόπηση έρευνα που διεξήχθη από το ABC/Washington Post.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω έρευνα αποκάλυψε τα αποτελέσματα μιας υποθετικής σύγκρισης μεταξύ του Μπάιντεν και του Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Στην έρευνα, το 51% των ερωτηθέντων υποστήριξε τον Τραμπ, ενώ ο Μπάιντεν έλαβε 42% υποστήριξη, 9 μονάδες πίσω από τον προκάτοχό του.

Σημειώνεται ότι σε παρόμοια έρευνα που διεξήχθη από το ABC/Washington Post τον Φεβρουάριο, η υποστήριξη προς τον Τραμπ καταγράφηκε στο 48% και η υποστήριξη προς τον Μπάιντεν στο 45%.

Στη συγκεκριμένη έρευνα, η δημόσια υποστήριξη για τις οικονομικές και μεταναστευτικές πολιτικές του Μπάιντεν ήταν επίσης χαμηλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 37% των ερωτηθέντων ενέκρινε την απόδοση του Μπάιντεν στην εργασία του, ενώ το 56% βαθμολόγησε αρνητικά τον Πρόεδρο. Το 44% των ενηλίκων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι χειροτέρεψαν οικονομικά κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Μπάιντεν.

Το ποσοστό εκείνων που εγκρίνουν την πολιτική του Μπάιντεν στο μεταναστευτικό ήταν 23%, το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι είναι πολύ μεγάλος για ένα νέο πόστο μετά τις προεδρικές εκλογές του 2024 προσδιορίστηκε στο 74%.

Στην έρευνα, σε σύγκριση με τον Μπάιντεν, το 48% των συμμετεχόντων βαθμολόγησαν θετικά τις επιδόσεις του Τραμπ κατά τη διάρκεια της θητείας του, ενώ το 49% τις βαθμολόγησαν αρνητικά.

Όταν ο Τραμπ έφευγε από τον Λευκό Οίκο, η δημόσια υποστήριξη ήταν στο 38% και το ποσοστό εκείνων που δεν τους άρεσε η απόδοση της δουλειάς του κυμαινόταν γύρω στο 60%.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη στα αγγλικά και τα ισπανικά και επιλέχθηκε τυχαία τηλεφωνικά σε όλη τη χώρα, διεξήχθη μεταξύ 15 και 20 Σεπτεμβρίου μεταξύ 1006 ενηλίκων.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter