Δημοσκόπηση Marc: Ανήσυχοι για την ακρίβεια και απογοητευμένοι με τα κυβερνητικά μέτρα οι πολίτες

Δημοσκόπηση Marc: Ανήσυχοι για την ακρίβεια και απογοητευμένοι με τα κυβερνητικά μέτρα οι πολίτες

Ακρίβεια και ανατιμήσεις αξιολογεί ως τα σημαντικότερα προβλήματα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με ευρήματα δημοσκόπησης της Marc τα οποία παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, καταρρίπτοντας το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί υποστήριξης των πολιτών και «εισόδου της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης».

Ειδικότερα, στο ερώτημα για το ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών το 84,5% απάντησε η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις και ο δύσκολος χειμώνας και το 44,1% τα εθνικά και ελληνοτουρκικά θέματα, το 37,8% λέει ότι τους ανησυχεί η εγκληματικότητα και η βία και το 34% ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Όσον αφορά στην κύρια αιτία των ανατιμήσεων το 57,1% απάντησε ότι οφείλεται στην ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο και το 40% στην κυβερνητική πολιτική.

Αναφορικά με το πώς αξιολογούν τα μέτρα στήριξης η πλειοψηφία των πολιτών κρίνει ως ανεπαρκείς τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, το 39,8% υποστηρίζουν ότι δεν είναι καμία βοήθεια, το 39,1% τα χαρακτηρίζει μικρή αλλά αναγκαία βοήθεια, ενώ μόλις το 20,2% των ερωτηθέντων λένε ότι είναι σημαντική βοήθεια.

Σε ό,τι αφορά την διαβόητη εξαγγελία για το «καλάθι του νοικοκυριού» το 32,5% το αξιολογεί θετικά κρίνοντας το αναγκαίο, το 34,3% είναι επιφυλακτικό, ενώ το 29,3% το αξιολογεί αρνητικά και ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Τέλος, οι πολίτες ρωτήθηκαν για το αν συμφωνούν στην αυστηροποίηση των ποινών για σοβαρά εγκλήματα. Σχετικά για τα σοβαρά εγκλήματα το 93,5% λέει «ναι» και το 5,6% λέει «όχι», ενώ για την συχνότητα των πολύ σοβαρών εγκλημάτων το 65,8% λέει ότι υπάρχει αύξηση, ενώ το 32,6% υποστηρίζει ότι είναι όπως πριν αλλά προβάλλονται περισσότερο.

Διαβάστε επίσης:

Τσουνάμι πλειστηριασμών απειλεί τους πολίτες

Σοκαριστικά στοιχεία από ΕΛΣΤΑΤ: Στο όριο της φτώχειας περίπου 3 εκατ. πολίτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter