Δημοσκόπηση: Οι πολίτες «καρφώνουν» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για Πάτση και «καλάθι νοικοκυριού»

Δημοσκόπηση: Οι πολίτες «καρφώνουν» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για Πάτση και «καλάθι νοικοκυριού»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας της εταιρείας Prorata για λογαριασμό του newsbomb.gr, με τους πολίτες να επιφυλάσσουν… διπλό «ράπισμα» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη όσον αφορά το σκάνδαλο Πάτση αλλά και το «καλάθι του νοικοκυριού».

Τι πιστεύουν οι πολίτες για την υπόθεση Πάτση

Όσον αφορά τον πρώην «γαλάζιο» βουλευτή Γρεβενών, το 80% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη γνώριζε τις δραστηριότητες του Ανδρέα Πάτση και δεν τον διέγραφε, ενώ το 16% θεώρησε ότι τις έμαθε μετέπειτα και προχώρησε στη διαγραφή του, με το 4% να μην εκφράζει άποψη για το θέμα. Από το ποσοστό των ερωτηθέντων που πιστεύει ότι η κυβέρνηση γνώριζε τα πάντα για τις δραστηριότητες Πάτση, το 96% εκφράζει εγγύτητα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το 79% προς το ΠΑΣΟΚ και το 42% προς τη ΝΔ.

πηγή: newsbomb.gr

Για το 76,5% των ερωτηθέντων οι δραστηριότητες Πάτση ήταν παράνομες, ενώ ένα 20% τις χαρακτηρίζει νόμιμες μεν, αλλά όχι ηθικές. Μόλις το 0,5% των ερωτηθέντων τις χαρακτηρίζει νόμιμες και ηθικές, ενώ το 3% των ερωτηθέντων δεν εξέφρασε άποψη.

Βλέπουν… άδειο το καλάθι οι πολίτες

Αρνητική είναι η άποψη της πλειοψηφίας των συμμετεχόντων στην έρευνα της Prorata αναφορικά με το… πολυδιαφημισμένο «καλάθι του νοικοκυριού» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Συνολικά, το 87% των ερωτηθέντων σημειώνει ότι το εν λόγω μέτρο είναι «όχι ιδιαίτερα» ή «καθόλου ανακουφιστικό», σε αντίθεση με το 12% που το θεωρεί «αρκετά» είτε «πολύ ανακουφιστικό» μέτρο. 

πηγή: newsbomb.gr

Από τους πολίτες που εκφράστηκαν αρνητικά για το «καλάθι», το 98% αισθάνεται εγγύτερα στον ΣΥΡΙΖΑ, το 87% στο ΠΑΣΟΚ, ενώ το 58% στη ΝΔ.

Το 56% των πολιτών θεωρεί ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» κινείται -ως μέτρο- εξ ολοκλήρου στη λάθος κατεύθυνση, ενώ το 34% βλέπει καλές προθέσεις, αλλά τονίζει ότι επιδέχεται αρκετών… διορθώσεων. Αντίθετα το 8% δηλώνει ότι το μέτρο είναι θετικό και επιδέχεται ελάχιστες παρεμβάσεις, ενώ μόλις το 1% θεωρεί ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» πρέπει να συνεχίσει… ως έχει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter