Δημοσκόπηση Pulse: Η ακρίβεια τρομάζει τα ελληνικά νοικοκυριά

Δημοσκόπηση Pulse: Η ακρίβεια τρομάζει τα ελληνικά νοικοκυριά

Η ακρίβεια είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για τους πολίτες, καθώς σχεδόν εννέα στους δέκα, στη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι δηλώνουν ότι η ακρίβεια και οι αυξήσεις των τιμών τους απασχολούν πολύ (63%) και αρκετά (23%).

Μάλιστα, σχεδόν οι μισοί δηλώνουν ότι τα τρόφιμα είναι η κατηγορία των οικογενειακών εξόδων που τους προβληματίζει περισσότερο.

Ταυτόχρονα ανησυχούν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με το 84% να δηλώνει ότι οι εξελίξεις τους απασχολούν κατά 57% «πολύ» και κατά 27% «αρκετά».

Στην δημοσκόπηση της Pulse επιβεβαιώνεται η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας που στην πρόθεση ψήφου με κατανομή των αναποφάσιστων η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 21,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δεύτερο κόμμα, ενισχύονται όμως, τόσο το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, όσο και το ΚΚΕ.

Οι πολίτες που έλαβαν μέρος στην έρευνα της Pulse, πάντως, κρίνουν αρνητικά τις πρωτοβουλίες του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στο εσωκομματικό πεδίο.  Το 58% απαντά «μάλλον αρνητική» και «σίγουρα αρνητικά», ενώ το 25% απαντά ότι κρίνει τις εσωκομματικές του ενέργειες «σίγουρα θετικά» και «μάλλον θετικά».

Πάντως, περισσότεροι από τους μισούς θεωρούν ότι είναι πιθανή η δημιουργία νέου κόμματος «στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, το 31% πιστεύει ότι θα ωφεληθεί μελλοντική το ΠΑΣΟΚ, το 23% η ΝΔ, το 15% ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και το 9% το ΚΚΕ.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Pulse

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter