Δημοσκόπηση-ράπισμα για κυβέρνηση: Ανεπαρκή βρίσκει τα μέτρα το 81% των πολιτών

Δημοσκόπηση-ράπισμα για κυβέρνηση: Ανεπαρκή βρίσκει τα μέτρα το 81% των πολιτών

Άκρως δυσάρεστη είναι για την κυβέρνηση η απάντηση των πολιτών στην πρώτη δημοσκόπηση μετά τις αμφιβόλου επάρκειας ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη δέσμη μέτρων που έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Έτσι, στη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, εκείνο που καταγράφεται είναι ότι μόλις τι 11% των ερωτηθέντων σημειώνει ότι τα μέτρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ένα 40% απαντά ότι είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ανεπαρκή και ζητά κι άλλα, ενώ το 41% απαντά ότι κινούνται σε λανθασμένη κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης: Αλέξης Τσίπρας: Καθυστερημένα και ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης

Σύνολο, ένα συντριπτικό 81% που κρίνει τα μέτρα αναντίστοιχα της κρίσης που καθιστά όλοένα και πιο αδύνατη την επιβίωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι, ακόμη, το γεγονός ότι ακόμη και στις τάξεις των ψηφοφόρων που αυτοπροσδιορίζονται ως Κεντρώοι και Δεξιοί το μεγαλύτερο ποσοστό τα χαρακτηρίζει προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά ανεπαρκή.

Μοιρασμένη η κοινή γνώμη για τις κυρώσεις στη Ρωσία

Μοιρασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη στο θέμα των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, το 44% κρίνει ότι τα μέτρα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ ένα 31% να απαντά ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κι άλλα, ενώ σε αυτό μπορεί να αθροιστεί ακόμη ένα 12% που βρίσκει τα μέτρα σωστά και επαρκή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter