Δημοσκόπηση-«ράπισμα» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ανεπαρκές το «καλάθι του νοικοκυριού»-Γνώριζε η ΝΔ για Πάτση

Δημοσκόπηση-«ράπισμα» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ανεπαρκές το «καλάθι του νοικοκυριού»-Γνώριζε η ΝΔ για Πάτση

Δεν ενθουσιάστηκε η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών με το πολυδιαφημισμένο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη «καλάθι του νοικοκυριού», αφού σε δημοσκόπηση της MRB που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Open μόλις το 33% των ερωτηθέντων το κρίνει ως ένα θετικό μέτρο ενώ το 61,1% το κρίνει αρνητικά. Παράλληλα, οι πολίτες εκτιμούν πως η κυβέρνηση γνώριζε για την «πλούσια» δραστηριότητα του πρώην γαλάζιου βουλευτή, Ανδρέα Πάτση, επιβεβαιώνοντας έτσι την εικόνα φθοράς και αποδρομής που χαρακτηρίζει το κυβερνών κόμμα.

Ειδικότερα, σε σχέση με το καλάθι του νοικοκυριού, μόλις το 33% των ερωτηθέντων το κρίνει ως ένα θετικό μέτρο ενώ το 61,1% το κρίνει αρνητικά.

Όπως προκύπτει από την ίδια δημοσκόπηση το 51,9% χαρακτηρίζει την ακρίβεια το πιο σημαντικό ζήτημα, ενώ στη δεύτερη θέση με ποσοστό 11% ήταν η υπόθεση Πάτση. Ακολουθεί, με 10,3%, η ανεργία, τα Ελληνοτουρκικά ακολουθούν με ποσοστό 7,6%, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συγκεντρώνει ποσοστό 7,3%.

Ακρίβεια, Καλάθι Νοικοκυριού, Δημοσκόπηση

Σε ό, τι αφορά την υπόθεση Πάτση, το συντριπτικό 65,6% των ερωτηθέντων απαντά πως το κυβερνών κόμμα γνώριζε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ανδρέα Πάτση αρκετό καιρό πριν τη διαγραφή του, γεγονός που επιβεβαιώνει πως το κυβερνητικό αφήγημα περί άγνοιας δεν «πείθει». Αποκαλυπτική είναι η άποψη των πολιτών και στο ερώτημα αν η κυβέρνηση κινήθηκε άμεσα στην υπόθεση του Ανδρέα Πάτση. Το 50,1% εκτιμά πως δεν έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και μόλις το 30,9% ότι κινήθηκε και αντέδρασε άμεσα.

Πάτσης, Δημοσκόπηση

Στο 6,1% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα σχεδόν έξι ποσοστιαίων μονάδων, 6,1% για την ακρίβεια, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της MRB.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 11,5%, το ΚΚΕ στο 5% και η Ελληνική Λύση στο 4,5%. Ακολουθεί το ΜέΡΑ25 με 3% και το κόμμα «Έλληνες» του καταδικασμένου νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη με 2,6%.

Δημοσκόπηση, Πρόθεση Ψήφου

Δημοσκόπηση, Πρόθεση Ψήφου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter