Δημοσκόπηση στη Ρωσία: Το 70% των πολιτών θέλει τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Δημοσκόπηση στη Ρωσία: Το 70% των πολιτών θέλει τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Η πλειοψηφία των Ρώσων με ποσοστό 70%  θα υποστήριζε τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Levada-Centr. Ταυτόχρονα, όμως, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό  57% δεν συμφωνεί ότι η Ουκρανία πρέπει να λάβει πίσω τα εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία.

Στο πλαίσιο δημοσκόπησης για τον πόλεμο, την οποία διεξάγει κάθε μήνα το Levada-Centr, οι ερωτηθέντες χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ίσες ομάδες. Η πρώτη ομάδα ρωτήθηκε: «Εάν αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσιζε να τερματίσει τη στρατιωτική σύγκρουση με την Ουκρανία, θα υποστηρίζατε ή όχι αυτή την απόφαση;»

Το 37% απάντησε «σίγουρα υποστηρίζω», το 33% «μάλλον θα υποστηρίξω», το 12% «σίγουρα όχι» , το 9% – «μάλλον όχι», το 9% – «δυσκολεύομαι να απαντήσω».

Η δεύτερη ομάδα ερωτηθέντων ρωτήθηκε: «Εάν αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσιζε να τερματίσει τη στρατιωτική σύγκρουση με την Ουκρανία και να επιστρέψει τα προσαρτημένα εδάφη της Ουκρανίας, θα υποστηρίζατε ή όχι αυτή την απόφαση;».

Το 16% απάντησε «σίγουρα θα υποστηρίξω», το 18% «μάλλον θα υποστηρίξω», το 19% «μάλλον δεν θα υποστηρίξω», το 38% «σίγουρα δεν θα υποστηρίξω», το 10% «δυσκολεύομαι να απαντήσω».

Στο ερώτημα αν θα πρέπει να συνεχιστούν οι εχθροπραξίες ή να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ των διαπραγματεύσεων. Το 37% τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των εχθροπραξιών ενώ το 56% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες.

Διευκρινίζεται ότι περισσότερο υποστηρίζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω, σε ποσοστό 45%, ενώ σε άτομα ηλικίας 18 έως 24 ετών το ποσοστό αυτό φθάνει στο 23%.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter