Δημοσκόπηση: Θετικά βλέπει τον γάμο ομόφυλων η κοινή γνώμη – Πρώτο πρόβλημα η ακρίβεια

Δημοσκόπηση: Θετικά βλέπει τον γάμο ομόφυλων η κοινή γνώμη – Πρώτο πρόβλημα η ακρίβεια

Η συζήτηση για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών στον γάμο φαίνεται να αποδίδει και αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1.

Αν και είναι εντελώς λάθος και επικίνδυνο να μπαίνουν σε δημοσκόπηση πλειοψηφίας τα δικαιώματα μιας μειοψηφίας φαίνεται πλέον ότι η κοινή γνώμη έχει ωριμάσει σε ένα κομβικό κοινωνικό θέμα. Ποσοστό 40,8% συμφωνεί και 17,0% μάλλον συμφωνεί με τη νομιμοποίηση πολιτικού γάμου ομόφυλων.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ έχουν τους περισσότερους ψηφοφόρους να συμφωνούν με το γάμο ομόφυλων με 75,1% και 72,9% να συμφωνούν. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 64,5% και ενδιαφέρον είναι ότι η ΝΔ που είχε τις περισσότερες επώνυμες διαμαρτυρίες για το θέμα είναι μοιρασμένη με 53,1% να συμφωνεί.

Για άλλη μια φορά τους τελευταίους μήνες, μεγαλύτερο πρόβλημα των Ελλήνων φαίνεται να είναι η ακρίβεια (74,2%) και ακολουθεί η υγεία, με την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, και η εγκληματικότητα.

Στην επιστολική ψήφο οι Ελληνες λένε «ναι» με μεγάλα ποσοστά. Το 57,3% συμφωνεί και το 16,9% μάλλον συμφωνεί.

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι οι περισσότερο θετικοί στην επιστολική ψήφο με ένα συντριπτικό 86,4% αλλά και στο σύνολο των κομμάτων οι περισσότεροι συμφωνούν.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα με ποσοστό 33,7% και διαφορά 21 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο κόμμα που είναι το ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα, χαμηλά από τα εκλογικό αποτέλεσμα του καλοκαιριού, αλλά η Νέα Αριστερά δεν φαίνεται να έχει εισπράξει τη διαφορά, μένοντας στο 2%.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών – Βγήκε σε δημόσια διαβούλευση

Επιστολική ψήφος: Πρωτοφανές φιάσκο για ΝΔ – Δεν υπερψήφισε ούτε η Πλεύση Ελευθερίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter