Δημοσκόπηση: Βουτιά της ΝΔ στις ευρωεκλογές – Πρώτο πρόβλημα με διαφορά η ακρίβεια

Δημοσκόπηση: Βουτιά της ΝΔ στις ευρωεκλογές – Πρώτο πρόβλημα με διαφορά η ακρίβεια

Μειώνεται η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας στο δρόμο για τις Ευρωεκλογές καθώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για το ΟΠΕΝ φαίνεται να πέφτει κάτω από το 30%. Συγκριμένα η πρόθεση ψήφου δίνει 27,1%. Ταυτόχρονα το μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες είναι η ακρίβεια.

Στην ίδια δημοσκόπηση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν τα ίδια ποσοστά (9,1%).

Η Ελληνική Λύση εμφανίζεται στην τέταρτη θέση με 7,1% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 7%. Η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφεται στο 3%, η Νίκη στο 2,8%, οι Σπαρτιάτες στο 2,1%, το ΜέΡΑ25 στο 2,1% και η Νέα Αριστερά στο 2%.

Σημαντικό είναι ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 25%, πράγμα που σημαίνει ότι το 1/4 των ψηφοφόρων «ψάχνεται» και θέλει περισσότερα από τα κόμματα.

Στην αναγωγή στο σύνολο για τις Ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία επικρατεί με 36,1% ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ισοβαθμούν στο 12,1%.

ΚΚΕ και Ελληνική Λύση βρίσκονται κοντά με 9,3% και 9,5% . Πλεύση Ελευθερίας: 4%, Νίκη: 3,7%, Σπαρτιάτες: 2,8%, Νέα Αριστερά: 2,7%, ΜέΡΑ25: 2,8%

Ακρίβεια

Και σε αυτή τη δημοσκόπηση προκύπτει επίσης πως η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών καθώς το 60,3% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι είναι ένα από τα δύο σημαντικότερα ζητήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητά του.

Ακολουθούν σε απαντήσεις η υγεία (24,4%) το ύψος των εισοδημάτων (22,2%), η εγκληματικότητα (20,5%), η παιδεία (15,4%) και επεται η οικονομική ανάπτυξη της χώρας (14,9%).

Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι μόνο ένας στους δέκα πολίτες πιστεύει ακόμη ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη καθώς αναγνωρίζουν την ανικανότητα της κυβέρνησης να την αντιμετωπίσει και τον πληθωρισμό της απληστίας.

Σε ποσοστό 41% απαντούν ότι την μεγαλύτερη ευθύνη για την ακρίβεια την έχει η κυβέρνηση και ακολουθούν πολυεθνικές εταιρείες (24,9%), supermarket και καταστήματα (13,3%), και διεθνές περιβάλλον (10,1). Βέβαια στην πραγματικότητα οι τρεις πρώτες απαντήσεις είναι αλληλένδετες επειδή οι εταιρείες λειτουργούν σε ένα περιβάλλον κερδοσκοπίας που επιτρέπει η κυβέρνηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter