Δημοσκόπηση: Υπέρ των κινητοποιήσεων των αγροτών 7 στους 10 Ελληνες

Δημοσκόπηση: Υπέρ των κινητοποιήσεων των αγροτών 7 στους 10 Ελληνες
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας αγροτών με τα τρακτέρ τους από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εγκαινίων της 30ης Agrotica, Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Μια ενδιαφέρουσα στάση αλληλεγγύης αποκαλύφθηκε από δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Με συντριπτική πλειοψηφία οι πολίτες απαντούν ότι γνωρίζουν τα θέματα και τους λόγους διαμαρτυρίας των αγροτών και τα αντιμετωπίζουν θετικά (34%) και μάλλον θετικά (34%) ενώ μόνο 13% τα αντιμετωπίζει αρνητικά.

Αυτή η στάση της κοινής γνώμης είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Διαβάστε επίσης: Αγρότες: Εκατοντάδες τρακτέρ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης – Τελικός προορισμός η «Agrotica» (Photos)

Στην ίδια δημοσκόπηση το ζήτημα της ακρίβεια παραμένει πρώτο πρόβλημα των Ελλήνων. Συγκεκριμένα το 40% απαντάει ότι η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα και το 53% ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, χωρίς να ξεκαθαρίζεται ποια είναι τα άλλα.

Τέλος στην ίδια δημοσκόπηση πρώτο κόμμα εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία με 30,5% και ΣΥΡΙΖΑ 11,5%, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 12,5%, ΚΚΕ 8,5%, Σπαρτιάτες 2,5%, Ελληνική Λύση 6,5%, Νίκη 3%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, Νέα Αριστερά 2%, ΜέΡΑ25 2%, Άλλο 3,5%, Αποχή/Λευκό/Άκυρο 2,5%, Αναποφάσιστοι/Δεν ξέρω, δεν απαντώ 12,5%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter