Δημοτική παράταξη Πεντέλης κατά της απαξίωσης του Παίδων Πεντέλης

Δημοτική παράταξη Πεντέλης κατά της απαξίωσης του Παίδων Πεντέλης

Οι προσπάθειες πλέον απαξίωσης του Παίδων Πεντέλης είναι συνεχείς και αλλεπάλληλες και από ότι φαίνεται δεν πρόκειται να σταματήσουν, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πεντέλη πόλη πρότυπο».

Ο κ. Βαρλαμίτης αναφέρεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας να απογυμνώσει και εν τέλει να ιδιωτικοποιήσει το νοσηλευτικό ίδρυμα, επιρρίπτοντας παράλληλε ευθύνες για αδιαφορία και στη δημοτική αρχή:

«Παλιότερα έγινε προσπάθεια μετατροπής του από παιδιατρικό σε νοσοκομείο χρόνιων νοσημάτων. Μετά κρίσιμες ειδικότητες προσωπικού μετατέθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. Τον Ιανουάριο έκλεισαν τις εφημερίες της παιδιατρικής κλινικής για να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά. Αναγκάστηκαν από την κατακραυγή του κόσμου και όλων των φορέων της ευρύτερης περιοχής να το ξαναλειτουργήσουν τον Φεβρουάριο.

Και “πριν αλέκτορα φωνήσαι”, κλείνουν τώρα – με τη βοήθεια χορηγού – αίθουσες για να φιλοξενηθούν παιδιά που με εντολή εισαγγελέα απομακρύνθηκαν από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Ενώ υπάρχουν άλλες δομές καταλληλότερες γι’ αυτό.

Δια της γνωστής μεθόδου της “σαλαμοποίησης” ένα τριτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα υποβαθμίζεται και απογυμνώνεται, μέχρι να επιτευχθεί το μοιραίο. Το οριστικό του κλείσιμο. Κυνισμός, αδιαφορία για τη δημόσια υγεία, απαξίωση μιας δημόσιας δομής, προώθηση της ιδιωτικοποίησης.

Η δημοτική αρχή ακούει;»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter