Δίνοντας τα πάντα και λαμβάνοντας ουδέν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τρεις πρωτοκλασάτους υπουργούς έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ και κανείς τους δεν ζήτησε κυρώσεις στην Τουρκία, αποσυμφόρηση των νησιών και μετεγκατάσταση. Ευτυχώς η Γαλλία συζητά την αποσυμφόρηση των νησιών!

Λογικό όμως δεν είναι, αφού η Αθήνα δεν ζητά ανακατανομή των προσφύγων, η γερμανική Βουλή να ψηφίζει κατά της υποδοχής 5.000 προσφύγων;

Είναι προφανές ότι ήταν επιλογή του πρωθυπουργού η Ελλάδα να περιγράψει το πρόβλημα αλλά να μη ζητήσει τίποτε ουσιώδες. Πολύ περισσότερο που λέγεται ότι οι ηγέτες της ΕΕ επισκέφθηκαν τον Εβρο αφού ο Κυρ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι δεν θα ζητήσει τη σύγκληση συνόδου κορυφής.

Δεν θέλω να στεναχωρήσουμε τους Ευρωπαίους με τα προβλήματά μας.

Συντονισμένη δράση

Η δεξιά παρέα της ΝΔ έχει θέσει στόχο μεθοδικά να σύρει την κυβερνητική πολιτική ως τα ξερονήσια. Ηδη η ρητορική του Μαξίμου έχει αλλάξει, με τον Στέλιο Πέτσα να δηλώνει: «Δεν αποκλείουμε τίποτε». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήρθε να ταυτιστεί με τις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη ότι «οι νησιώτες σήμερα καταλαβαίνουν ότι θα ήταν ήδη πολύ ασφαλέστεροι εάν υπήρχαν κλειστά κέντρα». Αλλά δεν έκανε μόνο αυτό. Εδωσε κάλυψη στους «αγανακτισμένους» που συλλαμβάνουν πρόσφυγες και μετανάστες λέγοντας ότι «υπάρχουν εθνοφύλακες». Το κλίμα στη ΝΔ το εκφράζει ο Αδωνης Γεωργιάδης: «Η σκληρή και αποτρεπτική λογική λειτουργεί υπέρ των ανθρώπων αυτών. Είναι πιο φιλάνθρωπη από τη δήθεν ανθρωπιστική».

Αποσυγκόλληση

Δεν είναι εύκολη η προσπάθεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ να αποσυγκολληθεί από τη ΝΔ. «Τα 2/3 του κόμματος είναι δεξιόστροφα και χρειάζεται χρόνος για να τους ζυμώσουμε» λένε στελέχη που στηρίζουν τη Φώφη Γεννηματά.

Αυτό που κινητοποιεί τους προεδρικούς είναι ο φόβος των εκλογών, ειδικά των διπλών εκλογών, και το γεγονός ότι βλέπουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τους πάρει τώρα το δεξιό κομμάτι του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να εγκαθιδρυθεί στον χώρο του κέντρου. Παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται δίπλα στη Φώφη και στηρίζει τις επιλογές της «ακόμη και αν αυτές σημαίνουν ότι δεν θα προχωρήσουμε με το όλον ΚΙΝΑΛ» τάσσεται κατά των κοινοβουλευτικών συμμαχιών με τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή «θα μας εκθέσουν». Αρα το ΚΙΝΑΛ δεν θα συνυπογράψει πρόταση νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο δήμος είμαι εγώ!

Κρούσμα… κορονικής συμπεριφοράς στον δήμο του Αιγάλεω, καθώς ο εκλεγείς «γαλάζιος» δήμαρχος

Γιάννης Γκίκας αρνείται να… δεχτεί αντιπολίτευση! Αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα με σχολικά κτίρια, δεν δέχεται να δεχτεί εκπαιδευτικούς γιατί, όπως λέει, θα έρθουν οι συνδικαλιστές. Με το πνεύμα δημοκρατίας που τον διαπνέει οργανώνει ξεχωριστές συναντήσεις για το ίδιο ζήτημα –όπως συνέβη με την ένωση γονέων– και αποφασίζοντας και διατάσσοντας αρνείται να δεχτεί να συζητήσει το πρόβλημα στο δημοτικό συμβούλιο γιατί κι εκεί θα του έρθουν οι συνδικαλιστές! Για τέτοια μαθήματα δημοκρατίας μιλάμε από τον Γ. Γκίκα, που προεκλογικά δήλωνε ότι θα είναι κοντά στον πολίτη, όμως απ’ όταν ανέλαβε θεωρεί τα κακώς κείμενα δάχτυλο της αντιπολίτευσης!

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.