Δίνουν το όνομα του μητροπολίτη Άνθιμου σε… πλατεία – Σφοδρές αντιδράσεις

Δίνουν το όνομα του μητροπολίτη Άνθιμου σε… πλατεία – Σφοδρές αντιδράσεις

Το όνομα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου αναμένεται να λάβει πλατεία στην Πυλαία και συγκεκριμένα στον οικισμό Κωνσταντινουπολίτικα, όπως αποφασίστηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας Χορτιάτη.

Η συγκεκριμένη πρόταση ονομασίας πλατείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τους δημοτικούς συμβούλους της διοικούσας παράταξης Καϊτεζίδη, με τις υπόλοιπες τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αντιδρούν και να ψηφίζουν αρνητικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα του κ. Καϊτεζίδη είναι ένα από τα ονόματα που εξετάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το voria.gr, η πρόταση της ονομασίας έφτασε στο δημοτικό συμβούλιο μετά από τη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της περιοχής.

Η πρόταση αφορά αρχικά στην ονοματοδοσία της υπό κατασκευή πλατείας, που περικλείεται από της οδούς Βάρναλη, Σεφέρη και τον υπό διαμόρφωση πεζόδρομο Γ. Ρίτσου, στην οποία προτείνεται να δοθεί το όνομα «Οικουμενικού Πατριαρχείου», τιμώντας έτσι το γεγονός ότι η περιοχή βρίσκεται εντός του συνοικισμού των Κωνσταντινουπολιτών στην Πυλαία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές με το Φανάρι και είναι εξαιρετικά πιθανό ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να θεμελιώσει τα έργα της πλατείας.

Και αυτή η απόφαση όμως δεν ελήφθη χωρίς αντιδράσεις με τη μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και να την καταψηφίζει και να την καταγγέλλει.

Όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ Απόστολος Αντωνούδης, γράφοντας στον προσωπικό λογαριασμό στο facebook «Η διοίκηση του Πυλαίας – Χορτιάτη αποφάσισε να δώσει το όνομα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, σε πλατεία στα Κωνσταντινουπολίτικα Πυλαίας.

Αυτό βεβαίως είναι μια πολιτική πράξη θέλοντας να “κλείσει το μάτι” στις “θρησκευτικές ψήφους” (χρονιά Δημοτικών εκλογών) . Εκτός από το γεγονός ότι σπάνια δίνονται ονόματα εν ζωή προσώπων, το συγκεκριμένο εκτός των άλλων είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, με δημόσιο λόγο ακραίο, διχαστικό και ενίοτε εμπρηστικό.

Η περιοχή αυτή βρίθει ονομάτων που ΟΦΕΊΛΟΥΜΕ να τους τιμήσουμε»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter