«Διομήδης»: Κατεβαίνει προς τα νότια η κακοκαιρία – Πλημμύρες, χιόνια και μεγάλες καταστροφές (Photos -Video)

«Διομήδης»: Κατεβαίνει προς τα νότια η κακοκαιρία – Πλημμύρες, χιόνια και μεγάλες καταστροφές (Photos -Video)

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η επέλαση της κακοκαιρίας «Διομήδης» η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους που έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, το τσουχτερό κρύο, τις σφοδρές βροχοπτώσεις και την χιονόπτωση.

LIVE η εξέλιξη των φαινομένων:

Τα σημαντικότερα προβλήματα αντιμετωπίζει η Βόρεια Ελλάδα  και συγκεκριμένα εντοπίζονται σε Μακεδονία και Θεσσαλία ενώ και στη πληττόμενη από τις πυρκαγιές βόρεια Εύβοια, στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, υπερχείλισε ο ποταμός Κηρέας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο δρόμος που οδηγεί από το Προκόπι προς το Μαντούδι. Μεγάλες είναι οι πλημμύρες και στα Φάρσαλα ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες. Προβλήματα υπάρχουν και στην Καρδίτσα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην περιοχή Κοσκινά  έσπασε το φράγμα του ποταμού Καλέντζη, και απείλησε τους οικισμούς Κοσκινά και Ψαθοχώρι με αποτέλεσμα να ζητηθεί η εκκένωσή τους.

Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος παρατηρούνται επίσης ρεύματος σε Ελασσόνα, περιοχές της Λάρισας, Τέμπη, καθώς και στον Βόλο, αλλά και σε περιοχές της Χαλκιδικής.

Επίσης, χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες σε ορεινές περιοχές του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, σε Στυμφαλία και Φενεό.

Κατεβαίνει νότια ο Διομήδης

Το έντονο «κύμα» κακοκαιρίας αναμένεται τις επόμενες ώρες να κινηθεί νοτιότερα και θα κατευθυνεί προς το ανατολικό, νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Ωστόσο, τα φαινόμενα αναμένεται σταδιακά να εξασθενήσουν.

Οι βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται κατά τόπους και οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται ακόμα και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου μέχρι το τέλος της ημέρας θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα της χώρας. Οι περιοχές που θα δεχτούν τα σημαντικότερα φαινόμενα είναι οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και η Εύβοια. Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνεται ο αναμενόμενος αθροιστικός υετός της ημέρας.

Παράλληλα,  θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βοριάδες, εντάσεων 9 μποφόρ, πνέουν στο Αιγαίο και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ πνέουν στα δυτικά και στο Ιόνιο.

Χιόνια και στην Αττική – Έκλεισε η Πάρνηθος

Χιονοπτώσεις ωστόσο αναμένονται και στην Αττική τις επόμενες ώρες. Ήδη σημειώνονται σε ορεινά τμήματα του νομού και αναμένεται από τις απογευματινές ώρες να ενταθούν και να γενικευτούν, ενώ είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιονοπτώσεις ακόμη και πολύ χαμηλά προς τα βόρεια τμήματα.

Νωρίτερα,  έκλεισε η Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω.

Ημαθία: Αποκλεισμένοι οι κάτοικοι για τρεις ημέρες

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, σήμα κινδύνου εκπέμπουν κάτοικοι στο χωριό Σέλι, στην Ημαθία, οι οποίοι λόγω της κακοκαιρίας «Διομήδη» είναι αποκλεισμένοι και χωρίς ρεύμα στα σπίτια τους εδώ και τρεις μέρες. Οι δέκα κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν λαμβάνουν καμιά βοήθεια από κρατικό και αυτοδιοικητικό μηχανισμό.

Φάρσαλα: Με φορτωτές μεταφέρουν τους κατοίκους χωριού 

Σε απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί την ίδια ώρα  το χωριό Υπέρεια στα Φάρσαλα, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων με τους κατοίκους να μεταφέρονται με… φορτωτές.

Πλημμύρες από την έντονη βροχόπτωση που προκάλεσε η κακοκαιρία “Διομήδης” στην Υπέρεια Φαρσάλων, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022.
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)
Πλημμύρες από την έντονη βροχόπτωση που προκάλεσε η κακοκαιρία “Διομήδης” στην Υπέρεια Φαρσάλων, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022.
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Από χθες Τρίτη (το χωριό των Φαρσάλων επλήγη από το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας «Διομήδης» και οι δρόμοι όπως και οι γύρω αγροτικές εκτάσεις παραμένουν – σήμερα το πρωί – κάτω από το νερό, σύμφωνα με το larissanet.gr.

Το έστρωσε για τα καλά στο Περτούλι

Έντονη είναι η χιονόπτωση και στο Περτούλι ενώ στον κεντρικό άξονα Ελάτης-Περτουλίου έλατο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο, καθώς κινούνταν λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας. Ευτυχώς οι επιβάτες δεν τραυματίστηκαν.

Φωτογραφίες από το team της V.A Photography που πέρασε όλη τη χθεσινή νύχτα στα Περτουλιώτικα λιβάδια και στην Ελάτη.

Εύβοια: Έσπασε φράγμα

στη Βόρεια Εύβοια, από τα μεσάνυχτα βρέχει ασταμάτητα με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Τα ξημερώματα, «φούσκωσε» ο ποταμός Κηρέας και διεκόπη η κυκλοφορία στο 57ο χλμ της Εθνικής Οδού Χαλκίδας-Αιδηψού.

Σύμφωνα με το Evima.gr, διεκόπη η κυκλοφορία στο Πευκί από πτώση δέντρου στον κεντρικό οδικό άξονα Ιστιαίας Χαλκίδας. Στο σημείο βρίσκεται ο δήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς όπου αναμένει συνεργείο που θα απομακρύνει το πεύκο από το οδόστρωμα.

Ακόμα, η έντονη κακοκαιρία και πλήττει τον Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, έχει ως συνέπεια την πτώση βράχων σε πολλά σημεία αλλά και μεταφορά φερτών υλικών σε παράκτιες περιοχές.

Κλειστά τα σχολεία στη Φλώρινα

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Σωτήριου Βόσδου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Π.Ε. Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες μέρες.

Στο Δήμο Γρεβενών με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη τα μαθήματα την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ.

Έντονη χιονόπτωση και στη Σαμοθράκη

Λόγω της έντονης και συνεχιζόμενης χιονόπτωσης σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό, αναστέλλεται σήμερα με απόφαση δημάρχων, η λειτουργία των σχολείων και σε Σαμοθράκη και Σουφλί  καθώς και στις Φέρες και την κοινότητα Συκορράχης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter