Διονύσης Τσακνής για Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Καθόρισε τη ζωή μου, είναι πάντα παρών»

Διονύσης Τσακνής για Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Καθόρισε τη ζωή μου, είναι πάντα παρών»
Ο Διονύσης Τσακνής και ο λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε συναυλί του 1999

Καλεσμένος του Νίκου Πορτοκάλογλου στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ (10/11), ο Διονύσης Τσακνής μίλησε και για τον καλό του φίλο και συνεργάτη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και το μεγάλο κενό που άφησε πίσω του με τον απροσδόκητο θάνατό του το 2019.

«Η σχέση με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα καθόρισε τη ζωή μου – όχι μόνο μουσικά, από όλες στις πλευρές. Δεν ήταν μια τυχαία συνεργασία. Ήταν δώδεκα χρόνια συναπτά. Και άλλα δύο αργότερα» είπε ο Διονύσης Τσακνής, ο οποίος θυμήθηκε την εποχή που υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι πίστευαν ότι το «Τσακνής – Μαχαιρίτσας» ήταν ονοματεπώνυμο και αναφέρονταν σε ένα πρόσωπο. Κάποια στιγμή, θυμήθηκε, ένας αστυνομικός είχε πει το καταπληκτικό ότι έχει μποτιλιάρισμα γιατί στο θέατρο τραγουδάει αυτός ο… Τσακνής Μαχαιρίτσας! «Ήταν ένα ντουέτο. Μάλιστα λέγαμε την τελευταία χρονιά ότι καιρός είναι κάποια στιγμή να κάνουμε ξανά κάτι μεγάλο μαζί. Μας πρόλαβε ο μπαγάσας στη στροφή» σχολίασε.

«Ο Λαυρέντης για μένα ήταν το alter ego μου. Νομίζω κι εγώ εκείνου. Ήμασταν διαφορετικοί αλλά ταυτοχρόνως ήμασταν και ίδιοι. Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Ήταν παροιμιώδεις οι καβγάδες μας, αλλά ήταν ωραίοι καβγάδες. Τον θυμάμαι με φοβερή τρυφερότητα. Θέλω να θυμάμαι τις στιγμές και να γελάω. Ο Λαυρέντης είναι πάντα παρών. Δεν λείπει ποτέ από τις συναυλίες μου. Τι άλλο να πω για τον Λαυρέντη; Ο μπαγάσας μας την έκανε».

Ο Διονύσης Τσακνής μάς ταξίδεψε στην Καρδίτσα που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Θυμήθηκε τον πατέρα του που «ήταν φανατικός της κλασικής μουσικής» και εξήγησε γιατί ενώ ήταν φρόνιμος μαθητής, τελικά αποφοίτησε με διαγωγή «καλή».

«Σύχναζα σε ένα καφενείο που όλως τυχαίως ήταν δίπλα στο σχολείο και έπινα τσιπουράκι. Ήμουν άτυχος όμως γιατί με έπιαναν οι καθηγητές και αυτό σήμαινε πολλές αποβολές. Από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσα να κάνω κοπάνα γιατί είχα τόσες αποβολές, που θα έμενα από τις απουσίες και γι’ αυτό και η διαγωγή μου ήταν “καλή”. Κατά τα άλλα δεν έκανα φασαρία στην τάξη γιατί ήμουν ένας μαθητής εντελώς αδιάφορος, γι’ αυτό που συνέβαινε στο σχολείο». Ο ίδιος απάντησε στο δίλημμα αν θα προτιμούσε ένα δείπνο με τη Μαρία Κάλλας ή με τη Μελίνα Μερκούρη και μίλησε για την ιστορία του ανατρεπτικού τραγουδιού «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον».

Πηγή: www.rosa.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter