Κακουργηματικές διώξεις για τον 37χρονο ιερέα που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης – Σοκαριστικές λεπτομέρειες

Κακουργηματικές διώξεις για τον 37χρονο ιερέα που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης – Σοκαριστικές λεπτομέρειες

Σοκάρει η υπόθεση του 37χρονου ιερέα ο οποίος κατηγορείται πως βίαζε μία ανήλικη μέσα στην εκκλησία που λειτουργούσε στα Κάτω Πατήσια.

Ο 37χρονος ιερέας που κατηγορείται για βιασμό και άλλες κακουργηματικές πράξεις ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα: Βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό ενώ η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή και αμέσως κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για τη σύλληψη του δράστη των καταγγελλομένων πράξεων.

Ο 37χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του 3ου ανακριτή χωρίς να φορά χειροπέδες ενώ στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ήταν παρούσα και η κόρη του ιερέα και φώναζε υπέρ της αθωότητάς του. Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος είναι πατέρας τριών παιδιών.

Δείτε επίσης: Σοκ στην Κάτω Πατήσια: Συνελήφθη ιερέας που κατηγορείται για βιασμό 16χρονης

Μάλιστα, οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφει στην κατάθεση που έχει δώσει το ανήλικο κορίτσι φέρεται να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020. Φέρεται να ζητούσε από την ανήλικη να του στέλνει φωτογραφίες με πορνογραφικό υλικό. Ωστόσο, το παιδί φοβόταν να μιλήσει στην οικογένειά του ώσπου τον περασμένο Νοέμβριο «έσπασε» τη σιωπή της και μίλησε σε συγγενικό πρόσωπο για τον ιερέα, που τον είχε ως «πνευματικό» και δάσκαλο στο κατηχητικό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ιερέας τέθηκε σε αργία, με απόφαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

 

Σε αργία

Με απόφαση του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου ο ιερέας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος συνελήφθη χθες κατόπιν καταγγελίας για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τίθεται σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της ποινικής και εκκλησιαστικής δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθη χθες (20-1-2022) το απόγευμα, δυνάμει εντάλματος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορείται ότι σε παρελθόντα χρόνο, διέπραξε τα προαναφερόμενα αδικήματα σε βάρος ανήλικης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος του ημεδαπού εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter