Δίωξη Βαξεβάνη: Κατηγορητήριο copy paste από το πόρισμα της ΝΔ

Δίωξη Βαξεβάνη: Κατηγορητήριο copy paste από το πόρισμα της ΝΔ

Έκθετη η αρεοπαγίτης ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου με το νόμω και ουσία αβάσιμο κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ακόμη και η απόδοση… παραγεγραμμένων κατηγοριών!

Από την ανάγνωση μέρους μόνο της ογκωδέστατης δικογραφίας των 300.000 και πλέον σελίδων από τους Γιάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρο, δικηγόρους του δημοσιογράφου-εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και τον νομικό σύμβουλο της εφημερίδας Γιάννη Απατσίδη, καθώς δεν έχει περιέλθει ακόμη στην κατοχή τους πλήθος κρίσιμων εγγράφων, εξόφθαλμα προκύπτει ότι το κατηγορητήριο που συνέταξε η ανώτατη δικαστική λειτουργός είναι απόρροια μιας έωλης ανακριτικής διαδικασίας που βρίθει ουσιωδών παραλείψεων, καθώς δεν στηρίζεται σε κανένα αποδεικτικό έγγραφο αλλά κινείται στο προδιαγεγραμμένο πλαίσιο του πορίσματος της κυβερνητικής πλειοψηφίας των μελών της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής.

Ενδεικτικά, κραυγαλέο παράδειγμα των απολύτως παράνομων πράξεων και παραλείψεων της ανακριτικής διαδικασίας είναι ότι στο εν λόγω κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνεται η απόδοση στον Κ. Βαξεβάνη παραγεγραμμένων κατηγοριών, που αφορούν δήθεν τέλεση αδικήματος σε βάρος της πρώην εισαγγελέα εφετών Αθηνών Γεωργίας Τσατάνη, αλλά και της εντελώς αβάσιμης κατηγορίας που αφορά δήθεν τέλεση αδικήματος σε βάρος της εισαγγελέα εφετών, πρώην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένης Ράικου το οποίο εν γνώσει της κ. Αλεβιζοπούλου μηδέποτε έχει τελεστεί.

Μάλιστα η κ. Αλεβιζοπούλου, που συνέταξε ένα κατηγορητήριο-εξόφθαλμη αντιγραφή του βασικού κορμού του προαποφασισμένου, μεροληπτικού και πολιτικά σκόπιμου πορίσματος, απαίτησε από τον Κ. Βαξεβάνη να προσέλθει σε απολογία χωρίς καν να του έχει ικανοποιήσει το αναφαίρετο σε κάθε κατηγορούμενο δικαίωμα της πλήρους ενημέρωσης, παρέχοντάς του όλα τα στοιχεία τής σε βάρος του σχηματισθείσας δικογραφίας.

Για τους εύλογους αυτούς λόγους ο Κ. Βαξεβάνης προ της απολογίας του την Παρασκευή υπέβαλε αίτηση για νέα προθεσμία, την οποία και έλαβε, προκειμένου να προσέλθει εκ νέου στις 23 Μαρτίου.

Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τότε η κ. Αλεβιζοπούλου καλείται να ικανοποιήσει μια σειρά βάσιμων αιτημάτων του Κ. Βαξεβάνη που άπτονται των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων και παρατίθενται αναλυτικά σε κατεπείγουσα αίτησή του ενώπιόν της για τη χορήγηση συγκεκριμένων, ιδιαίτερα σημαντικών αποδεικτικών εγγράφων αλλά και τη διενέργεια ανακριτικών πράξεων που όφειλαν να έχουν γίνει στο πλαίσιο μας υποδειγματικής ανακριτικής διαδικασίας, πόσο μάλλον όταν αυτή διεξάγεται από αρεοπαγίτη ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ενδεικτικά, ανάμεσα στις ανακριτικές πράξεις που ζητά είναι και η κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με την Ελ. Ράικου, τη Γεωρ. Τσατάνη και τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Βαξεβάνης: «Θέλω ολόκληρες τις δικογραφίες για τους δέκα πολιτικούς»

Αναφέρεται στην επίμαχη αίτηση του δημοσιογράφου: «Δεδομένου ότι με κατηγορείτε χωρίς ίχνος απόδειξης και πέραν κάθε λογικής ότι δήθεν είμαι συνεργός σε κατάχρηση εξουσίας εν ενεργεία Εισαγγελικών Λειτουργών, κατά τον σχηματισμό της δικογραφίας σε βάρος δέκα (10) πολιτικών προσώπων, σε περίπτωση που δεν έχετε ζητήσει αρμοδίως από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος να σας αποστείλει υπηρεσιακά αντίγραφα της εν θέματι δικογραφίας, παρά μόνον, επιλεκτικά, τις διατάξεις Αρχειοθέτησης, σας ζητώ να συμπεριληφθούν στη δικογραφία πλήρη υπηρεσιακά αντίγραφα όλων των δικογραφιών που αφορούν στα δέκα πολιτικά πρόσωπα».

Και αυτό γιατί οι «αντίθετες» δικογραφίες πρέπει να συναξιολογηθούν για την απόφανση περί απόπειρας κατάχρησης εξουσίας ή μη, αφού τα αποδεικτικά στοιχεία των συγκεκριμένων δικογραφιών, τα οποία ουδόλως ή έστω μονόπλευρα αξιολογούνται στις διατάξεις αρχειοθέτησης ούτε στο κατηγορητήριο της ανακρίτριας θα καταδείξουν εάν υπήρχαν ή όχι επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος πολιτικών προσώπων και εντέλει από ποιους διαπράχθηκε, εάν διαπράχθηκε, η κατάχρηση εξουσίας.

«Χορηγήστε μου τα πειθαρχικά των Τσατάνη – Ράικου»

Ακόμη ο Κώστας Βαξεβάνης ζητά:

• Να του χορηγηθούν πλήρη επικυρωμένα αντίγραφα των πειθαρχικών δικογραφιών που αφορούν τις εισαγγελείς Γ. Τσατάνη και Ελ. Ράικου και συγκεκριμένα τις αποφάσεις (πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες) που έχουν εκδοθεί, τα πρακτικά των πειθαρχικών συμβουλίων, τις ένορκες καταθέσεις, τις έγγραφες εξηγήσεις και γενικότερα πλήρη αντίγραφα των πειθαρχικών φακέλων, τα οποία, εάν δεν έχουν ήδη ενταχθεί στη δικογραφία, θα πρέπει να ζητηθούν.

Ανακρίτρια: Η αναφορά Ζαμανίκα κατά Ράικου ήταν… αβάσιμη

• Να του χορηγηθεί επικυρωμένο αντίγραφο της αναφοράς ή των αναφορών της τότε ανακρίτριας διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα, «η οποία όλως περιέργως χαρακτηρίζεται από εσάς ως παντελώς αβάσιμη, εν γνώσει της, κι εν γνώσει μου, χωρίς την ίδια στιγμή να την έχετε συμπεριλάβει στη δικογραφία και ούτε καν να έχετε αναγνώσει, αφού επιδιώκεται μόνον η ενοχοποίησή μου, μολονότι γνωρίζετε ήδη κατά τη σύνταξη του σαθρού κατηγορητηρίου Σας, ότι δεν επαρκεί ο χρόνος για την έκδοση Βουλεύματος επί της ουσίας».

Οι καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων στις ΗΠΑ

• Να του χορηγηθούν πλήρη επικυρωμένα αντίγραφα των ένορκων καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων που κατέθεσαν ενώπιον των αμερικανικών αρχών και βάσει των καταθέσεών τους αφενός διαπιστώθηκαν δωροδοκίες κυβερνητικών και άλλων κρατικών αξιωματούχων, αφετέρου η Novartis αναγκάστηκε να συμβιβαστεί στις ΗΠΑ, ομολογώντας τις αξιόποινες δραστηριότητές της.

Οι καταγγελίες Αγγελή κατά Τσατάνη – Ράικου

• Να του χορηγηθούν πλήρη επικυρωμένα αντίγραφα όλων των καταγγελιών-μηνυτήριων αναφορών – υπομνημάτων κ.λπ. που κατέθεσε ο νυν αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελής σε βάρος της Γεωρ. Τσατάνη, της Ελ. Ράικου κ.λπ. για την υπόθεση Ανδρέα Βγενόπουλου και πλήρη επικυρωμένα αντίγραφα των σχηματισθεισών δικογραφιών, συμπεριλαμβανομένων των διατάξεων – αναφορών αρχειοθέτησης των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, «για να διαπιστωθεί εάν ο εν λόγω Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διώχθηκε ποτέ για το έγκλημα της ψευδορκίας μάρτυρα ή όχι, κι εάν επιλεκτικά και μόνον κατέστην εγώ κατηγορούμενος, για έγκλημα που μηδέποτε διέπραξα, κι ενώ γνωρίζετε ή οφείλετε να έχετε φροντίσει να γνωρίζετε ότι έχω επανειλημμένως απαλλαγεί με Διατάξεις και αμετάκλητες αποφάσεις Ποινικών Δικαστηρίων, καθώς κι εάν οι ανωτέρω Εισαγγελείς τον έχουν ποτέ μηνύσει ή όχι».

• Να του χορηγηθούν πλήρη επικυρωμένα αντίγραφα των δικογραφιών που αφορούσαν τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του Ανδρ. Βγενόπουλου και των στελεχών του μετά την ανάσυρση της δικογραφίας που παρανόμως αρχειοθέτησε η ήδη υποστηρίζουσα την κατηγορία Γεωρ. Τσατάνη και την άσκηση ποινικών διώξεων από την τότε εισαγγελέα εφετών Ελ. Ράικου μετά τη χρέωση της δικογραφίας σε αυτήν, ως αρμοδίας, από την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «την οποία όμως όλως αντιφατικά παραλείπετε να ελέγξετε».

«Silver alert» για την αγωγή Ελλάδος κατά Novartis

• Να του χορηγηθούν, επίσης, πλήρη επικυρωμένα αντίγραφα όλων των εγγράφων που διαθέτει το ΝΣΚ για την υποβολή αγωγής εναντίον της Novartis αλλά και φυσικών προσώπων, είτε βρίσκονται στη δικογραφία είτε να ζητηθούν από τις αρμόδιες αρχές, «καθότι η μη υποβολή αγωγής, η μη υποβολή δήλωσης για την υποστήριξη της κατηγορίας, και η παραγραφή των δικαιωμάτων του Δημοσίου στοιχειοθετεί, εκτός των άλλων, το έγκλημα της κακουργηματικής απιστίας, και οφείλετε να ενεργοποιήσετε, έτσι, τις διατάξεις του άρθρου 37 ΚΠΔ».

«Καλέστε μάρτυρα τη Ζαμανίκα»

Ο Κώστας Βαξεβάνης ζητά επίσης:

• Να κληθεί ως μάρτυρας η νυν εφέτης Αθηνών Ηλ. Ζαμανίκα ώστε να απαντήσει για το περιεχόμενο της αναφοράς ή των αναφορών της κατά της εισαγγελέα εφετών Ελ. Ράικου, τις συνθήκες υποβολής, τον τρόπο διοχέτευσής της στα ΜΜΕ, «καθώς και το πώς αξιολογεί ότι αυτή η Αναφορά της χαρακτηρίζεται από εσάς “ως εν γνώσει της απολύτως αβάσιμη”, ώστε να καμφθεί η Εισαγγελική Λειτουργός Ράικου, χωρίς, την ίδια στιγμή, να καταστεί και η εν λόγω νυν εφέτης Αθηνών συγκατηγορούμενή μου». Καθώς, «είτε η επίμαχη Αναφορά της κ. Ζαμανίκα είναι νόμω και ουσία βάσιμη, οπότε ο πρωθύστερος χαρακτηρισμός Σας δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για την αμεροληψία Σας, είτε είναι νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη», οπότε παρανόμως η ανακρίτρια παραλείπει να της απαγγείλει την προσήκουσα κατηγορία και να την καταστήσει συγκατηγορούμενη του Κ. Βαξεβάνη.

«Εξετάστε με κατ’ αντιπαράσταση με Τσατάνη»

• Να κληθεί συμπληρωματικά ως μάρτυρας η πρώην εισαγγελέας εφετών Γεωρ. Τσατάνη, ώστε «να σας απαντήσει πότε και πόσες φορές υπέβαλε εναντίον της ποινικές και πειθαρχικές Αναφορές ο νυν Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, για τον τρόπο χειρισμού, εκ μέρους της, της δικογραφίας του Ανδρ. Βγενόπουλου, εάν συναντήθηκε ποτέ μαζί του, πού και πότε, ποια ήταν η τύχη τους, εάν υπέβαλε ποτέ έγκληση εναντίον του ή εναντίον μου, και πώς ακριβώς, με ποιον ακριβώς υπολογιστή, και βάσει ποιων ακριβώς στοιχείων, κατέληξε στη σύνταξη, εντός τριών ημερών, μιας σκανδαλώδους διάταξης αρχειοθέτησής της, άνω των οκτακοσίων (800) σελίδων. Στο ίδιο πλαίσιο, να κληθώ κι εγώ για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαζί της. Δεδομένου ότι χορηγήσατε αντίγραφα της δικογραφίας στην ως άνω πρώην συνάδελφό Σας, ενώ πρόκειται περί παραγεγραμμένου εγκλήματος, ήδη κατά τη σύνταξη του κατηγορητηρίου Σας, να προβείτε στην ανάκληση της πράξεώς Σας αυτής, επειδή είναι αδιανόητο να αγνοούσατε την παραγραφή του δικαιολογημένα δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις και ανησυχητικά ερωτηματικά για τον αντικειμενικό χειρισμό της επίδικης υπόθεσης».

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση και με Ράικου

• Να κληθεί για συμπληρωματική μαρτυρία η Ελ. Ράικου, «ώστε να σας απαντήσει πότε και πόσες φορές υπέβαλε εναντίον της ποινικές και πειθαρχικές αναφορές ο νυν Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, για τον τρόπο χειρισμού, εκ μέρους της, της δικογραφίας του Ανδρέα Βγενόπουλου, ποια ήταν η τύχη τους, εάν υπέβαλε ποτέ έγκληση εναντίον του, κι εάν η άσκηση εκ μέρους της ποινικών διώξεων σε βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου ήταν σύννομη, στηριζόμενη σε αποδεικτικά στοιχεία, ή έγινε παράνομα και κατόπιν εντολών του συγκατηγορούμενού μου, Δημήτριου Παπαγγελόπουλου, ή τη σύνταξη δικών μου δημοσιευμάτων. Στο ίδιο πλαίσιο, να κληθώ κι εγώ για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαζί της, τόσο για την υπόθεση Ανδρέα Βγενόπουλου, στην οποία κατά την κρίση των αρμόδιων δικαστικών αρχών έπραξε το καθήκον της, όσο και για την υπόθεση Novartis, την οποία η ίδια κατά την παραίτησή της χαρακτήρισε ως κορωνίδα της διαφθοράς στη Χώρα μας».

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση και με Αγγελή

• Να κληθεί συμπληρωματικά και ο Ι. Αγγελής, ώστε «να σας απαντήσει πότε και πόσες φορές υπέβαλε εναντίον των Τσατάνη – Ράικου, και άλλων συναδέλφων του, ποινικές και πειθαρχικές αναφορές, για τον τρόπο χειρισμού τους της δικογραφίας Βγενόπουλου, ποια ήταν η τύχη των αναφορών του, εάν υπεβλήθη ποτέ έγκληση εναντίον του από τους ως άνω συναδέλφους του, κι εάν η άσκηση εκ μέρους της Ελένης Ράικου διώξεων σε βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου ήταν σύννομη, στηριζόμενη σε αποδεικτικά στοιχεία, ή έγινε παράνομα και κατόπιν εντολών του συγκατηγορούμενου μου, Δημήτριου Παπαγγελόπουλου, ή τη σύνταξη δικών μου δημοσιευμάτων, όπως κι εάν η αρχειοθέτηση της Γεωργίας Τσατάνη ήταν σύννομη ή προϊόν κατάχρησης εξουσίας, όπως και ο ίδιος επανειλημμένως υποστήριξε, χωρίς, όμως, όλως περιέργως, να ερωτηθεί από Εσάς στις πολυσέλιδες καταθέσεις του, όπερ ευλόγως δημιουργεί υπόνοιες αμεροληψίας. Στο ίδιο πλαίσιο, να κληθώ κι εγώ για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαζί του, τόσο για την υπόθεση Βγενόπουλου, όσο και για την υπόθεση Novartis, αφού κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα ήταν ο ίδιος Επόπτης των Εισαγγελέων Διαφθοράς».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter