Διπλάσιος ο αριθμός των προσφύγων που πνίγηκαν στη Μεσόγειο το 2017

Διπλάσιος ο αριθμός των προσφύγων που πνίγηκαν στη Μεσόγειο το 2017

Δραματικό ρεκόρ σημειώνεται τις πρώτες μέρες του 2017. Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης οι 219 άνθρωποι που χάθηκαν στα νερά της Μεσογείου είναι διπλάσιος από τον αντίστοιχο αριθμό την περασμένη χρονιά

Μετά από συνεντεύξεις με τέσσερις επιζήσαντες ενός ναυαγίου που έγινε το Σαββατοκύριακο, ο οργανισμός ανέφερε πως σχεδόν 180 άνθρωποι υπάρχουν φόβοι πως επέβαιναν σε ένα πλεούμενο το οποίο ανατράπηκε στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης και όχι 110 όπως πιστευόταν μέχρι τώρα.

Κατά συνέπεια έχει ήδη καταγραφεί «ένας διπλάσιος αριθμός θυμάτων, που φέρνει το σύνολο για το έτος, δύο εβδομάδες αφότου ξεκίνησε, στους 219 θανάτους στη Μεσόγειο», επισήμανε ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ Τζόελ Μίλμαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

Το ιταλικό Λιμενικό Σώμα επισήμανε ότι το σκάφος δεν βρέθηκε και δεν έχει τρόπο να καθορίσει πόσοι άνθρωποι επέβαιναν σε αυτό. Οι επιζήσαντες μεταφέρθηκαν στη Σικελία χθες.

Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που χάθηκαν στη Μεσόγειο τις πρώτες δύο εβδομάδες του 2016 είχε ανέλθει σε 91, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.

Στελέχη του ΔΟΜ εξετάζουν εξάλλου πληροφορίες κατά τις οποίες περίπου 25 μετανάστες χάθηκαν στη θάλασσα σε μια περιοχή μεταξύ του Μαρόκου και της Ισπανίας τις τελευταίες ημέρες, κατά τον Μίλμαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter