Διπλή διάκριση για το Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον στα Corporate Affairs Excellence Awards

Δυο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε το πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, στα Corporate Affairs Excellence Awards, τα ετήσια βραβεία του Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων (ΤΕΥΠ) της ΕΕΔΕ.

Το Youth Empowered αναδείχθηκε ως κορυφαία επιλογή του θεσμού στην κατηγορία Πρόγραμμα / Δράση ΕΚΕ που αφορά σε δράσεις που εντάσσονται σε στρατηγικές Εταιρικής Υπευθυνότητας που έχουν πραγματικό και μετρήσιμο όφελος, αλλά και στην κατηγορία Έρευνα και Προγραμματισμός, που αναγνωρίζει προγράμματα και ενέργειες των Εταιρικών Υποθέσεων, τόσο σε επίπεδο στρατηγικής όσο και τακτικών ενεργειών που συμβάλλουν στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων.

To Youth Empowered ξεκίνησε το 2017 σε συνεργασία με εταιρείες, οργανισμούς, και στρατηγικό συνεργάτη το kariera.gr, για να δώσει στους νέους 18-30 ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, δεξιότητες, καθοδήγηση και επαγγελματική δικτύωση, ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης. Στόχος του προγράμματος να δώσει σε 20.000 νέους μέχρι το 2020, τα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχουν μια θετική αλλαγή στη ζωή τους. Φέτος, το Youth Empowered διευρύνθηκε προσφέροντας νέες δεξιότητες και περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης. Με αφετηρία το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο για το 2018 που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, η METRO AEBΕ, η εταιρεία που διαθέτει τις αλυσίδες My market και METRO Cash & Carry, ανέλαβε στρατηγικός συνεργάτης απασχόλησης και η Microsoft στρατηγικός συνεργάτης ψηφιακών δεξιοτήτων.

Η Αγγελική Πατρούμπα, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Coca-Cola Τρία Έψιλον ανέφερε: «Η βράβευση του Youth Empowered είναι αναγνώριση για τους μέντορες, τους συνεργάτες και για εμάς που πιστεύουμε στη θετική αλλαγή που μπορεί να φέρει το πρόγραμμα στη ζωή και την απασχόληση των νέων της χώρας μας. Κάθε εταιρεία μπορεί να κάνει κάτι καλό, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, για περισσότερους».

Παράλληλα, με τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις της χώρας, το Youth Empowered είναι κοντά στους νέους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και μέσω της πλατφόρμας e-learning youthempowered.gr. Εκεί, με μία απλή εγγραφή, μπορεί κανείς να βρει επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό, δωρεάν προσωπικό τεστ αξιολόγησης και διαδραστικές παρουσιάσεις από τους μέντορες του προγράμματος. Tα e-learnings καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενοτήτων όπως διαχείριση χρόνου, δεξιότητες διαπραγμάτευσης, project management, πώς να ξεχωρίσει το βιογραφικό σου, σωστή προετοιμασία για συνέντευξη, πώς να αξιοποιήσεις το δίκτυο επαφών σου, δεξιότητες πωλήσεων και πολλά άλλα. Επιπλέον, στην πλατφόρμα πραγματοποιούνται και προγραμματισμένα live session μαθήματα με μέντορες του προγράμματος. Στα virtual classrooms, όπως ονομάζονται, οι νέοι έχουν τη δυνατότητα άμεσης επαφής και επικοινωνίας με τον μέντορά τους, παρακολουθώντας live παρουσιάσεις και κάνοντας ερωτήσεις.

Μέχρι σήμερα στην διαδικτυακή πλατφόρμα οι συμμετέχοντες έχουν ξεπεράσει τους 3.500 ενώ ήδη περισσότεροι από 250 νέοι έχουν συμμετάσχει στα σεμινάρια Youth Empowered που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη και στον Βόλο.

Το Youth Empowered εντάσσεται στην ευρύτερη πλατφόρμα προγραμμάτων της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola που απευθύνονται στους νέους της χώρας μας με στόχο να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν έμπρακτα στην αναζήτηση εργασίας, στην ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και στην αξιοποίηση ευκαιριών για το μέλλον που ονειρεύονται. Από το 2015 έως και σήμερα, περίπου 4.000 νέοι έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχολησιμότητας Youth Empowered, οι Σχολές Επιχειρηματικότητας, αλλά και το πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης ReGeneration, μια πρωτοβουλία των Global Shapers Athens Hub που υποστηρίζεται ενεργά, μεταξύ άλλων, από τo Ίδρυμα της Coca-Cola (Τhe Coca-Cola Foundation) και την Coca-Cola.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.