Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στη Καμπούλ: 21 νεκροί ανάμεσά τους και 4 δημοσιογράφοι (Photos)

Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στη Καμπούλ: 21 νεκροί ανάμεσά τους και 4 δημοσιογράφοι (Photos)

Δύο επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν σήμερα στην Καμπούλ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 21 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας φωτοειδησεογράφος του AFP και τρεις ακόμη δημοσιογράφοι, και να τραυματιστούν ακόμη 27, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στη συνοικία Σας Νταράκ κοντά στα γραφεία της αφγανικής υπηρεσίας πληροφοριών (NDS) και ακολούθησε μία δεύτερη έξω από το υπουργείο Αστικής Ανάπτυξης και Εστίας την ώρα που άνθρωποι εισέρχονταν στο κτίριο.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από την πρώτη έκρηξη, δήλωσε ο Νάζιμπ Ντανίς, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν, ενώ πρόσθεσε ότι οι αρχές έστειλαν ασθενοφόρα στο σημείο.

«Ένας καμικάζι που κυκλοφορούσε με μοτοσικλέτα ανατινάχθηκε μπροστά σε (χώρο όπου γινόταν) μάθημα αγγλικών στον τομέα Σας Νταράκ. Έχουμε καταμετρήσει τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες, όλοι πολίτες», εξήγησε ο Ντανίς.

Λίγο αργότερα μια δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε δίπλα σε δημοσιογράφους που είχαν σπεύσει για να καλύψουν την πρώτη επίθεση, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν αρκετοί φωτοειδησεογράφοι και εικονολήπτες, όπως δήλωσαν στο Reuters αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Σαχ Μάραϊ, επικεφαλής φωτοειδησεογράφος του AFP στην Καμπούλ σκοτώθηκε από την έκρηξη, όπως επιβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων με ανάρτησή του στο Twitter. Ο Μάραϊ εργαζόταν για το AFP από το 1996 και κάλυψε για το Γαλλικό Πρακτορείο την αμερικανική επέμβαση στο Αφγανιστάν το 2001.




Ένας φωτοειδησεογράφος του Reuters τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα.

Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, ο βομβιστής αυτοκτονίας που ευθύνεται για τη δεύτερη επίθεση κατάφερε να διεισδύσει μεταξύ των δημοσιογράφων «κρατώντας μια κάμερα».

«Ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε μεταξύ των δημοσιογράφων, προκαλώντας θύματα», διευκρίνισε ο Χασμάτ Στανικζάι εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ.

Η έδρα της υπηρεσίας πληροφοριών είχε γίνει στόχος επίθεσης βομβιστή αυτοκτονίας και τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμη πέντε.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η Καμπούλ έχει γίνει η πιο επικίνδυνη περιοχή του Αφγανιστάν για τους αμάχους, καθώς παρατηρείται αύξηση των επιθέσεων, που διαπράττονται κυρίως από βομβιστές αυτοκτονίας και την ευθύνη για τις οποίες αναλαμβάνουν είτε οι Ταλιμπάν είτε το Ισλαμικό Κράτος.

Η προηγούμενη μεγάλη επίθεση στην αφγανική πρωτεύουσα είχε σημειωθεί την Κυριακή 22 Απριλίου εναντίον ενός εκλογικού κέντρου σε σιιτική συνοικία της Καμπούλ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 60 άνθρωποι και να τραυματιστούν 20. Την ευθύνη ανέλαβε το ΙΚ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter