Σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν Κρήτη και Καλάβρυτα

Σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν Κρήτη και Καλάβρυτα

Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 05:11 στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ των νησιών της Κρήτης και της Κάσου, σε απόσταση 33 χιλιομέτρων ανατολικά της Ζάκρου, ενημέρωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με ανακοίνωση που διένειμε σε μέσα ενημέρωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, ο νέος σεισμός, τον οποίο χαρακτήρισε επίσης «ασθενή», είχε επίκεντρο υποθαλάσσια περιοχή 403 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Στις 04:24, είχε καταγραφεί σεισμός 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε υποθαλάσσια περιοχή σε απόσταση 32 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά της Ζάκρου, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.


Σεισμική δραστηριότητα και στα Καλάβρυτα

Δύο σεισμικές δονήσεις, με διαφορά λίγης ώρας, σημειώθηκαν στα Καλάβρυτα πριν τις 7 το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 15 χιλιόμετρα ανατολικά, βορειοανατολικά της πόλης των Καλαβρύτων, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

Σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της κοινότητας Ακράτα, της Αχαΐας.

Λίγο νωρίτερα, είχε σημειωθεί μία ακόμα δόνηση, έντασης 3,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Καλαβρύτων και εστιακό βάθος 11,4 χιλιόμετρα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ασθενής σεισμική δόνηση είχε καταγραφεί και χθες το βράδυ με επίκεντρο την ίδια περιοχή.

Δείτε επίσης: Δύο σεισμικές δονήσεις στα Καλάβρυτα

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter