Διπλή επίθεση της ακροδεξιάς της Ν.Δ. στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την εφημερίδα «Τα Νέα»

Διπλή επίθεση της ακροδεξιάς της Ν.Δ. στην Κατερίνα  Σακελλαροπούλου και την εφημερίδα «Τα Νέα»

Διπλή επίθεση κάνει η ακροδεξιά της Νέας Δημοκρατίας προς την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αλλά και προς την εφημερίδα «Τα Νέα» με αφορμή την επίσκεψή της στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος Μαρινάκη.

Σημειώνει πως ουδέποτε έως σήμερα Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε επισκεφθεί συγκρότημα ΜΜΕ επισημαίνοντας με αρκετή δόση ειρωνείας ««Τα Νέα» μας πληροφορούν ότι η ΠτΔ, συμμετείχε στη σύσκεψη της διευθυντικής ομάδας και των δημοσιογράφων που ετοίμαζαν την πρώτη σελίδα της εφημερίδας».

Για να συμπληρώσουν με διπλή αιχμή:

«Βέβαια, από το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, τα Νέα, απουσιάζει η είδηση ότι σημειώθηκε ρεκόρ θανάτων στην Ελλάδα, με 130 νεκρούς. Προφανώς, η Κ. Σακελλαροπούλου, ως νεαρή “δημοσιογράφος” δεν μπόρεσε να αξιολογήσει ως σημαντική αυτή την είδηση. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, άραγε, τι άποψη έχει; Είναι είδηση ή όχι;»

Παράλληλα σημειώνουν:

«Σκόπιμο είναι, πάντως, οι σύμβουλοι επικοινωνίας της Προέδρου της Δημοκρατίας να την προστατεύουν από κακοτοπιές. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η ευθύνη της ίδιας να προστατεύει τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, βασικό πυλώνα της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Δεν είναι πια δικαστικός. Και πρέπει, επιτέλους, να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του θεσμικού ρόλου της. Αρκετές περιπέτειες έχει περάσει την τελευταία δεκαετία η Ελληνική Δημοκρατία.»

Το άρθρο όπως δημοσιεύθηκε στο antinews.gr:

Από τον ρόλο της Προέδρου της Δημοκρατίας, στον ρόλο «δημοσιογράφου» της εφημερίδας του Μαρινάκη

Επισκέψεις αρχηγών κομμάτων, υποψηφίων πρωθυπουργών, υπουργών, κ.ο.κ., σε γραφεία μεγάλων ελληνικών εφημερίδων, γίνονταν. Επισκέψεις Προέδρου της Δημοκρατίας, όμως, ουδείς ενθυμείται. Και, τυχαία, η κ. Σακελλαροπούλου μπήκε στα γραφεία της εφημερίδας, τα Νέα

Έχει καταστεί «παράδοση», αρχηγοί κομμάτων, υποψήφιοι πρωθυπουργοί, υπουργοί, κ.ο.κ., αν και όχι συχνά, να επισκέπτονται μεγάλα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, προκειμένου, ως επί το πλείστον, να ενημερώσουν τα δημοσιογραφικά team και τα διευθυντικά στελέχη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, και να απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Οι παλαιότεροι δημοσιογράφοι θυμούνται πολλές τέτοιες περιπτώσεις, όπως επίσης και επισκέψεις πρωθυπουργών, ακόμα και πρέσβεων, κ.λ.π. Όμως, επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλαδή του Νο1 Πολιτειακού παράγοντα της χώρας, ουδείς ενθυμείται.

Η δικαστικός, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ωστόσο, η οποία αναδείχθηκε με ψήφους τόσο του κυβερνώντος κόμματος όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαίνεται πως έχει αποφασίσει να… ρίξει τα τείχη του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Έτσι επισκέφθηκε, χτες, το Συγκρότημα των ΜΜΕ, τα οποία ανήκουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη. «Τα Νέα» μας πληροφορούν ότι η ΠτΔ, συμμετείχε στη σύσκεψη της διευθυντικής ομάδας και των δημοσιογράφων που ετοίμαζαν την πρώτη σελίδα της εφημερίδας.

Βέβαια, από το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, τα Νέα, απουσιάζει η είδηση ότι σημειώθηκε ρεκόρ θανάτων στην Ελλάδα, με 130 νεκρούς. Προφανώς, η Κ.Σακελλαροπούλου, ως νεαρή «δημοσιογράφος» δεν μπόρεσε να αξιολογήσει ως σημαντική αυτή την είδηση. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, άραγε, τι άποψη έχει; Είναι είδηση ή όχι;

Σκόπιμο είναι, πάντως, οι σύμβουλοι επικοινωνίας της Προέδρου της Δημοκρατίας να την προστατεύουν από κακοτοπιές. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η ευθύνη της ίδιας να προστατεύει τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, βασικό πυλώνα της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Δεν είναι πια δικαστικός. Και πρέπει, επιτέλους, να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του θεσμικού ρόλου της. Αρκετές περιπέτειες έχει περάσει την τελευταία δεκαετία η Ελληνική Δημοκρατία.

Ας αρθεί στο ύψος των σοβαρών περιστάσεων που απαιτούν οι δύσκολες εποχές που περνάει ο ελληνικός λαός, και ας το δείξει αυτό, βέβαια, τόσο στις σημερινές συγκυρίες, όσο και σε άλλες καίριες, όπως, για παράδειγμα, οι εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.

Μυστικά & Documento

19/03/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter