Διπλό «άδειασμα» Τραγάκη σε Πλακιωτάκη: «Καταγγέλλω την Cosco – Κίνητρο οι ποινικές ρήτρες»

Διπλό «άδειασμα» Τραγάκη σε Πλακιωτάκη: «Καταγγέλλω την Cosco – Κίνητρο οι ποινικές ρήτρες»

Σε διαφορετική γραμμή από αυτήν του υπουργού Ναυτιλίας κινήθηκε η ομιλία του Γιάννη Τραγάκη. Εν αντιθέσει με την απροθυμία του Γιάννη Πλακιωτάκη να καταλογίσει ευθύνες στην Cosco για τα ανολοκλήρωτα επενδυτικά έργα ύψους 295 εκατ. ευρώ, ο βουλευτής Β΄ Πειραιά με τη ΝΔ κατήγγειλε ευθέως τον κινεζικό κολοσσό για την επενδυτική κωλυσιεργία και τάχθηκε υπέρ της ύπαρξης ποινικών ρητρών.

Αφού απάντησε σε σειρά θεμάτων που έθεσε η αξιωματική αντιπολίτευσης, όπως το ζήτημα της κρουαζιέρας και η πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης για τη διασφάλιση της μη δραστηριοποίησης της Cosco στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, ο κ. Τραγάκης είπε επί λέξει: «Όμως, κ. υπουργέ θέλω να κάνω μια αναφορά. Τα έκανε όλα καλά η Cosco; Όχι. Ασφαλώς και όχι».

Διαβάστε σχετικά: Ο υπουργός Ναυτιλίας σε ρόλο συνηγόρου της Cosco στη Βουλή (Video)

Και συνέχισε προκαλώντας περαιτέρω αμηχανία στα υπουργικά έδρανα: «Εδώ, καταγγέλλω την Cosco ότι δεν έκανε σχεδόν κανένα έργο εντός της ζώνης. Εμείς που περπατάμε τη ζώνη βλέπουμε ότι οι συνθήκες είναι ίδιες. Και το χειρότερο; Δεν υπάρχει ρεύμα. Το ξέρετε; Ξέρετε ότι δεν μπορούν να πάρουν ρεύμα τα πλοία που κάνουν χρήση της προβλήτας και χρησιμοποιούν υποχρεωτικά μηχανισμούς που επιβαρύνουν το κόστος κατασκευής;».

Μάλιστα, απευθυνόμενος και πάλι στον Γ. Πλακιωτάκη, υπογράμμισε ότι «πρέπει να πειστούν (οι Κινέζοι επενδυτές) και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες για να πιεστούν (σε σχέση με την ολοκλήρωση των έργων). Τι μπορεί να τους πιέσει; Οι ποινικές ρήτρες. Πώς; Όσο οδεύουν προς ολοκλήρωση τα ποσοστά των συμβασιοποιημένων έργων, τόσο θα εκπίπτουν οι ποινικές ρήτρες. Άρα, έχουν κι εκείνοι κίνητρο για να ολοκληρώσουν τα συγκεκριμένα έργα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Πλακιωτάκης κατηγορήθηκε από τον Γιάννη Ραγκούση πως παρουσιάστηκε στην εθνική αντιπροσωπεία, διαδραματίζοντας ρόλο εκπροσώπου της Cosco και αποδίδοντας εμμέσως ευθύνες στο ελληνικό Δημόσιο και όχι στους επενδυτές για τη μη ολοκλήρωση των υποχρεωτικών επενδύσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter