Διπλό «όχι» σε γραμμή Βορίδη του Καραγκούνη για το γάμο ομοφύλων με τεκνοθεσία (Video)

Διπλό «όχι» σε γραμμή Βορίδη του Καραγκούνη για το γάμο ομοφύλων με τεκνοθεσία (Video)

Σαφής ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης στο ερώτημα αν θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του κόμματός του –όταν γίνει γνωστό και όταν έρθει στη Βουλή- για το γάμο ομοφύλων και την τεκνοθεσία.

«Είναι ένα σύνθετο ζήτημα έχει πάρα πολλές παραμέτρους γιατί ο γάμος σύμφωνα με τις διατάξεις του αστικού κώδικα συμπαρασύρει αναγκαστικά και την τεκνοθεσία», δήλωσε στο Kontra.

Σύμφωνα με όσα είπε βρίσκεται στη γραμμή του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη καθώς εκτιμά ότι το σύμφωνο συμβίωσης καλύπτει το θέμα, προσέθεσε ωστόσο πως μπορεί να γίνει μια διεύρυνση του συμφώνου συμβίωσης ώστε να καλύπτει και ζητήματα πιο τεχνικά και όχι μόνο τα κληρονομικά και συνταξιοδοτικά.

Φαίνεται πως υπό το βάρος των εξελίξεων –αν και αρνήθηκε να αναφερθεί σε αριθμό γαλάζιων βουλευτών που διαφωνούν – αντιπροτείνεται μια διεύρυνση του συμφώνου συμβίωσης χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάτι τέτοιο θα γίνει αποδεκτό από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ενδέχεται να διαμορφώνεται με αυτόν τον τρόπο η στάση ορισμένων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, υπό την πίεση του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και για να μην δυσαρεστήσουν την ακροδεξιά πτέρυγα και την Εκκλησία παραχωρώντας κάποια δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο ίδιος για να στηρίξει τη θέση του επικαλέστηκε το γεγονός πως ένα 80% των πολιτών μπορεί να μην θέλει την τεκνοθεσία.

Διαβάστε επίσης:

2019: Όταν η Νέα Δημοκρατία με χρέη πάνω από 280 εκατ. συνεδρίαζε στο Καβούρι!

Γάμος Ομοφύλων: Ακροδεξιές και εκκλησιαστικές Συμπληγάδες στη Νέα Δημοκρατία

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ακροδεξιός υποστηρικτής των «Σπαρτιατών» ο δολοφόνος της 41χρονης εγκύου

Στα αντικαταθλιπτικά πέφτει η Ελλάδα του Μητσοτάκη

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter