Διπλό χτύπημα και απορίες του Στέφανου Μάνου προς την άριστη και επιτελική κυβέρνηση Μητσοτάκη

Διπλό χτύπημα και απορίες του Στέφανου Μάνου προς την άριστη και επιτελική κυβέρνηση Μητσοτάκη

Διπλό χτύπημα του πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου και αδιαμφισβήτητα ακραία νεοφιλελεύθερου προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού αμφισβητεί όχι μόνον την αποτελεσματικότητά της απέναντι στην πανδημία αλλά και το νέο άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα σημειώνοντας πως μόνο στην Κομμουνιστική Κίνα θα μπορούσε να υπάρχει. Δηλώνει μάλιστα πως είναι προσεκτικός γιατί ανησυχεί μην τυχόν κλονίσει την εμπιστοσύνη του κοινού στη δημόσια υγεία και… τιμωρηθεί με φυλάκιση τριών μηνών.

Με αφορμή τον καθημερινό αριθμό νεκρών από την πανδημία και τη σχέση του με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνονται, ο Στέφανος Μάνος σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» παρουσιάζει τα επίσημα στοιχεία όπου η Ελλάδα έχει το αρνητικό ρεκόρ θανάτων στην Ευρώπη ανά αριθμό κρουσμάτων και αναρωτιέται:

«Ή στην Ελλάδα ο αληθινός αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγαλύτερος ή χωλαίνει η νοσηλεία ή συμβαίνουν και τα δύο…»

Ζητά επίσης αν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος που θα μπορούσε να του λύσει τη απορία.

Όλο το άρθρο του Στέφανου Μάνου στα Νέα:

«Δεν μου απαντούν. Περιφρονούν τις απορίες μου. Γιατί; Ως πολίτης, ως ψηφοφόρος δεν δικαιούμαι να αναρωτιέμαι και να ανησυχώ. Θέλει βέβαια προσοχή μήπως η ανησυχία μου, εκφρασμένη από τις στήλες του Τύπου, κλονίσει την εμπιστοσύνη του κοινού στη δημόσια υγεία γεγονός που τιμωρείται βάσει του άρθρου 191 του αναμορφωμένου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη Ποινικού Κώδικα με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Ένα άρθρο που θα ήταν λογικό να υπάρχει ίσως στον Ποινικό Κώδικα της Κομμουνιστικής Κίνας, αλλά δύσκολα γίνεται ανεκτό σε φιλελεύθερο δημοκρατικό καθεστώς της ΕΕ.

Η απορία μου.

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα Our World in Data στις 22/11 τον κυλιόμενο μέσο όρο επτά ημερών για επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19 ανά εκατομμύριο κατοίκους και τους αντίστοιχους επιβεβαιωμένους θανάτους, επίσης ανά εκατομμύριο κατοίκους.
Η τελευταία στήλη είναι ο αριθμός των θανάτων ανά χίλια κρούσματα. Όπως θα διαπιστώσετε χώρες με πολύ υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων (Αυστρία, Ολλανδία) έχουν σε σύγκριση με εμάς λιγότερους θανάτους. Η απορία μου είναι μήπως στην Ελλάδα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά είναι περισσότερα από όσα ανακοινώνονται ώστε να δικαιολογείται ο υπερβολικός αριθμός θανάτων ή μήπως ο επιβεβαιωμένος αριθμός περιστατικών είναι σωστός αλλά χωλαίνει η νοσηλεία όσων προσβλήθηκαν από Covid-19. Ή ο συνδυασμός και των δύο.

Ελπίζω να βρεθεί κάποιος υπεύθυνος να λύσει την απορία μου».

Μυστικά & Documento

05/12/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter