Διπλωματικό επεισόδιο Βραζιλίας – Ισπανίας για τις ρατσιστικές επιθέσεις στον Βινίσιους

Διπλωματικό επεισόδιο Βραζιλίας – Ισπανίας για τις ρατσιστικές επιθέσεις στον Βινίσιους

Εκτός του στενά αγωνιστικού πλαισίου έχει βγει η υπόθεση με την απεχθή ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Βινίσιους της Ρεάλ Μαδρίτης, στον αγώνα με τη Βαλένθια, προκαλώντας μάλιστα διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Βραζιλίας και Ισπανίας.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας κάλεσε τον πρεσβευτή της Ισπανίας Μαρ Φερνάντεθ Παλάσιος για εξηγήσεις, σχετικά με το γεγονός αυτό. «Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των γεγονότων και την εμφάνιση ενός ακόμη απαράδεκτου επεισοδίου, η κυβέρνηση της Βραζιλίας λυπάται βαθύτατα που, μέχρι τώρα, δεν έχουν ληφθεί αποτελεσματικά μέτρα για την πρόληψη και αποφυγή της επανάληψης αυτών των πράξεων ρατσισμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως ο παίκτης των «μερένχες» κατήγγειλε ότι άκουσε εν χορώ ρατσιστικά συνθήματα οπαδών των «νυχτερίδων» σε βάρος του, με αποτέλεσμα να αντιδράσει έντονα. Ειδικότερα, ισχυρίσθηκε ότι στο 70ο λεπτό του αγώνα οι οπαδοί των γηπεδούχων ξεπέρασαν τα όρια προσβολής προς το πρόσωπό του. Εκείνος, μάλιστα, υπέδειξε έναν άνθρωπο από το κοινό, ενώ στη συνέχεια οι παίκτες πήγαν να αναφέρουν τα γεγονότα στον διαιτητή.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επαληθεύτηκαν από το πρακτορείο Reuters έδειχναν εκατοντάδες οπαδούς της Βαλένθια να τραγουδούν το «Vinicius is a monkey» (ο Βινίσιους είναι πίθηκος) καθώς το λεωφορείο της Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στο στάδιο «Μεστάγια» πριν από τον αγώνα της Κυριακής.

Το συμβάν ώθησε τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινιάσιο Λούλα ντα Σίλβα να καλέσει τη FIFA και τη LaLiga ώστε να δράσουν άμεσα για να σταματήσουν την εξάπλωση του ρατσισμού, που φαίνεται να ριζώνει, στα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης χαρακτήρισε τις συμπεριφορές αυτές ως «έγκλημα μίσους», ενώ έκανε γνωστή την πρόθεσή της να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, όταν η υπόθεση οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Για τον λόγο αυτό κατέθεσε καταγγελία στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ισπανίας. Άλλωστε, ο Βινίσιους δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται τέτοιου είδους επίθεση.

Πηγή: AFP, ESPN

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter