Διπλός σεισμός 4,7 και 4,4 Ρίχτερ στη Ναύπακτο – Μικρή κατολίσθηση στην εθνική οδό Ναυπάκτου – Ιτέας

Διπλός σεισμός 4,7 και 4,4 Ρίχτερ στη Ναύπακτο – Μικρή κατολίσθηση στην εθνική οδό Ναυπάκτου – Ιτέας

Ανησυχία προκάλεσαν οι σεισμικές δονήσεις που έγιναν λίγο μετά τα μεσάνυχτα κοντά στη Ναύπακτο και οι οποίες έγιναν αισθητές σε πολλές περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας,

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο πρώτος σεισμός είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 4,3 χιλιόμετρα.

Η δεύτερη δόνηση έγινε περίπου 30 λεπτά αργότερα και είχε μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 14 χιλιόμετρα.

Πολλοί ήταν επίσης οι σεισμοί μεταξύ 2,5 και 3,7 Ρίχτερ, οι οποίοι ήταν επιφανειακοί, σημειώθηκαν στ διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.

Περιπολίες σε περιοχές της Ναυπακτίας και της Φωκίδας έκαναν όλο το βράδυ οχήματα του πυροσβεστικού σώματος για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων από τις σεισμικές δονήσεις, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή του Μαραθιά, στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο.

Οπως προκύπτει δεν σημειώθηκαν ζημιές με εξαίρεση μία κατολίσθηση στην Εθνική οδό Ναυπάκτου – Ιτέας, αλλά και μία πτώση μάντρας σε σπίτι στο χωριό Μοναστηράκι, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter