«Διπλοθεσίτης» κυβερνητικός εκπρόσωπος και γραμματέας ΝΔ ο Μαρινάκης

«Διπλοθεσίτης» κυβερνητικός εκπρόσωπος και γραμματέας ΝΔ ο Μαρινάκης

Τα νέα ήθη και έθιμα που πρεσβεύει η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη μετουσιώνει ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, αφού τον ρόλο αυτόν καλείται να παίξει ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας δίχως να παραιτείται από τη θέση του, καταφέρνοντας μία διασάλευση των θεσμών και της διάκρισης των εξουσιών πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά.

Όταν πριν από τέσσερα χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσιζε να δώσει τα κλειδιά της ΕΡΤ στον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Ζούλα, σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε για την πρωτοφανή -τότε- επιχείρηση κομματικοποίησης της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός ορίζει κυβερνητικό εκπρόσωπο τον εν ενεργεία γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, καταφέρνοντας μία ακόμα πιο προκλητική πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης: Μαρινάκης: Καμία πρόθεση για έλεγχο της επιρροής Κασιδιάρη στην ηγεσία των Σπαρτιατών

Για το θέμα ρωτήσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην παρθενική του εμφάνιση κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών, με τον Παύλο Μαρινάκη να πασχίζει να υπερασπιστεί την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά να σπεύδει ο ίδιος να επικαλεστεί πως αυτό θα συμβαίνει «για κάποιο χρονικό διάστημα το οποίο δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να προσδιορίσω».

Συγκεκριμένα, το documentonews.gr επισήμανε στον Π. Μαρινάκη τον διπλό του ρόλο ζητώντας απάντηση για το εάν προτίθεται να συνεχίσει να κρατά τα κλειδιά του κόμματος, καθώς και εάν ως κυβερνητικός εκπρόσωπος θα κρατά και το χαρτοφυλάκιο των ζητημάτων του Τύπου και της Ενημέρωσης, όπως έκαναν στο παρελθόν προκάτοχοί του όπως ο Στέλιος Πέτσας και ο Γιάννης Οικονόμου.

«Πάγιο αίτημα των πολιτών εδώ και δεκαετίες είναι ο διαχωρισμός της διακυβέρνησης από το κυβερνών κόμμα. Εσείς σήμερα είστε γραμματέας του κόμματος και εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Θα κρατήσετε και τον ρόλο του γραμματέα του κόμματος; Και μία ερώτηση για την αρμοδιότητα περί Τύπου, βρίσκεται στο δικό σας χαρτοφυλάκιο; Κάποιου άλλου υπουργού;» ήταν το πλήρες ερώτημα που τέθηκε.

Στην απάντησή του, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε αρχικά πως «δεν έχω κάποια νομοθετική αρμοδιότητα», και πως στόχος του είναι να αποδείξει πως «εκπροσωπώ και θέλω να ενημερώνω το σύνολο των Ελλήνων πολιτών».

Στη συνέχεια, σε ένα πανδαιμόνιο απόλυτης ταύτισης του κόμματος με το κράτος, ο ίδιος παρέπεμψε στο παράδειγμα του αρχηγού, επικαλούμενος τις δηλώσεις Μητσοτάκη πως «όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός πρώτα εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Από εκεί και πέρα όμως από τη στιγμή που εξελέγη εκ νέου πρωθυπουργός, είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων», αλλά και τον κομματικό ρόλο σειράς υπουργών.

«Υπάρχει πλήρης διαχωρισμός αυτών των δύο ιδιοτήτων. Και με δεδομένη και την μη ύπαρξη οποιασδήποτε νομοθετικής αρμοδιότητας δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα» σημείωσε στη συνέχεια, διστάζοντας να δώσει ακόμα και χρονοδιάγραμμα για την διπλή του αυτή κομματική και κυβερνητική ιδιότητα.

«Για κάποιο χρονικό διάστημα το οποίο δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να προσδιορίσω θα υπηρετώ και τα άλλα μου καθήκοντα, με πλήρη όμως διαχωρισμό και πλήρη συναίσθηση ότι αυτό είναι ένα καθήκον απέναντι στο σύνολο των πολιτών» κατέληξε, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr πάντως, το χρονοδιάγραμμα αυτό εκτείνεται τουλάχιστον μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο ίδιος κρατά τα τελευταία χρόνια το τιμόνι του κόμματος και αποτελεί πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξού και κρίθηκε παρακινδυνευμένο να παραιτηθεί τώρα από τη θέση του γραμματέα, έχοντας τον προσεχή Οκτώβριο την νέα εκλογική αναμέτρηση των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το γιατί ο Κυρ. Μητσοτάκης πάντως δεν βρήκε κάποιον άλλον να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου λέει πολλά και για την αξία που δίνει ο ίδιος στον Π. Μαρινάκη, αλλά από την άλλη, και για την ένδεια στελεχών που έχει στο περιβάλλον του.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως όπως απάντησε ο ίδιος, η αρμοδιότητα περί Τύπου δεν θα παραμείνει στον ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά κατά πληροφορίες, όλο το χαρτοφυλάκιο που αφορά την Ενημέρωση, το ΑΠΕ, την ΕΡΤ και τα λοιπά ζητήματα Τύπου περνάνε στον υπουργό Επικρατείας και εξ απορρήτων του Κυρ. Μητσοτάκη, Γιάννη Μπρατάκο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter