Διπλωματικό επεισόδιο Παραγουάης-Ισραήλ

Διπλωματικό επεισόδιο Παραγουάης-Ισραήλ

Η Παραγουάη θα επαναφέρει στο Τελ Αβίβ την πρεσβεία της στο Ισραήλ ακυρώνοντας την απόφαση που είχε λάβει τον Μάιο ο τότε πρόεδρος Οράσιο Καρτές να μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

«Η Παραγουάη θέλει να συμβάλει σε μια εντατικοποίηση των περιφερειακών διπλωματικών προσπαθειών για την επίτευξη μιας ευρείας, δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Λουίς Αλμπέρτο Καστιλιόνι.

Ο Καρτές είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ προκειμένου να τελέσει τα εγκαίνια της νέας πρεσβείας τον Μάιο. Ο διάδοχός του Μάριο Άμπντο, που είναι και αυτός μέλος του συντηρητικού κόμματος Colorado, ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο μήνα.

Πριν από λίγο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, που είναι επίσης υπουργός Εξωτερικών, διέταξε το κλείσιμο της ισραηλινής πρεσβείας στην Παραγουάη, μετά τη δήλωση της χώρας αυτής της Λατινικής Αμερικής ότι αποφάσισε να μεταφέρει την πρεσβεία της από την Ιερουσαλήμ στο Τελ Αβίβ.

«Το Ισραήλ κρίνει με μεγάλη αυστηρότητα την ασυνήθιστη απόφαση της Παραγουάης η οποία θα εντείνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρεται σε σύντομη δήλωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter