Διπρόσωπος ο Παναθηναϊκός, ήττα 3-2 από τη Βιγιαρεάλ

Διπρόσωπος ο Παναθηναϊκός, ήττα 3-2 από τη Βιγιαρεάλ

Με δύο πρόσωπα εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στο «Κεράμικα» και έχασε 3-2 από την Βιγιαρεάλ, σε ένα συγκλονιστικό ματς στο οποίο βρέθηκε να χάνει αρχικά με 3-0 στην 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League από την Βιγιαρεάλ και όταν ξύπνησε κάπως αργά μείωσε 3-2 αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην επική ανατροπή. Ετσι αποχαιρέτησε τα όποια όνειρα για πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης και πλέον θα παίξει με την Μακάμπι την τελευταία αγωνιστική στη Λεωφόρο για την πρόκριση του στο Conference League.

Στο 10’ ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Μετά από σουτ του Μλαντένοβιτς, οι αμυντικοί των γηπεδούχων απέκρουσαν, η μπάλα έφτασε στο Πέρεθ που εξαπέλυσε έναν κεραυνό αλλά ο Ρέινα έσωσε τη Βιγιαρεάλ…

Οι «πράσινοι» ισορρόπησαν το παιχνίδι και ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις με τους ταχύτατους Παλάσιος και Αϊτόρ. Κι ενώ η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έδειχνε να ελέγχει το ματς, ήρθε στο 29’ ο Ακομάχ να αδειάσει τον Μλαντένοβιτς, να βρει με κάθετη τον Μπαένα κι αυτός να πλασάρει τον Μπρινιόλι για το 1-0. Ο Παναθηναϊκός έχασε την αυτοσυγκέντρωση του και πέντε λεπτά αργότερα ο Κομεσάνια αφού απέφυγε τον Πέρεθ με δυνατό δεξί σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έκανε και το 2-0…

Στο β’ μέρος ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε να πιέσει τους Ισπανούς, αλλά στο 47’ ένα αβίαστο λάθος του Αράο εκτός περιοχής, έδωσε τη δυνατότητα στον Μοράλες να κάνει από κοντά το 3-0.

Οι «πράσινοι» δεν είχαν να χάσουν πλέον τίποτα και βγήκαν στην επίθεση να βρουν γκολ καθώς και η Βιγιαρεάλ έριξε τον ρυθμό της. Κάπως έτσι ο Αϊτόρ πέτυχε γκολ στο 62’ που ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ ενώ στο ο ίδιος κέρδισε πέναλτι (μέσω VAR) που εκτέλεσε ο Ιωαννίδης στο κάθετο δοκάρι αλλά στην επιστροφή της ο Παλάσιος μείωσε σε 3-1  στο 66’. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στον Παναθηναϊκό που στο 70’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-2 από γύρισμα του Ιωαννίδη στον Αϊτόρ που αμαρκάριστος στη περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ. Όμως η ελληνική ομάδα δεν το έβαλε κάτω και στο 80’ από μακρινή μπαλιά του Μλαντένοβιτς ο Ιωαννίδης μπήκε στην περιοχή, άντεξε στο μαρκάρισμα και πλάσαρε εύστοχα για το 3-2 δίνοντας άλλη μορφή στο παιχνίδι! Αυτό ήταν το 4ο γκολ του διεθνή φορ σε πέντε ματς στην Ευρώπη φέτος. Ο Παναθηναϊκός τα έδωσε όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο για την ανατροπή του σκορ. Όμως τη τεράστια ευκαιρία και μάλιστα τριπλή, με ισάριθμες αποκρούσεις του Μπρινιόλι την είχε η Βιγιαρεάλ.

Ο Σλοβάκος διαιτητής Ιβάν Κρούζλιακ «κιτρίνισε» τους Ακομάχ, Κομεσάνια.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρέινα, Αλμπιόλ (46’ Γκάμπια), Κουένκα, Φόιτ (77’ Αλτιμίρα), Μορένο, Κομεσάνια, Παρέχο, Ακομάχ, Τριγκέρος (77’ Πεντράθα), Μπαένα (68’ Μορένο), Μοράλες (68’ Μπρέρετον).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Αράο, Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς (87’ Χουάνκαρ), Πέρεθ, Τσέριν (75’ Βιλένα), Μπερνάρντ (60’ Τζούρισιτς), Παλάσιος (87’ Μαντσίνι), Αϊτόρ, Σπόραρ (60’ Ιωαννίδης).

*Στο άλλο ματς του ομίλου, στην ουδέτερη «Αρένα Πούσκας» της Βουδαπέστης στην Ουγγαρία, η Ρεν νίκησε 3-0 την τυπικά γηπεδούχο Μακάμπι (29’ Τεριέ, 47’ Γκουιρί, 90’+3’ Ρίντερ).

*Η βαθμολογία (5 αγώνες):

1.Ρεν………………….11-3….12

2.Βιγιαρεάλ………….3-3……6

3.Παναθηναϊκός…..4-5…….4

4.Μακάμπι………….1-8……..1

*Βιγιαρεάλ και Μακάμπι έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο και θα παίξουν την Τετάρτη 6/12.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter