Δις εξαμαρτείν

Δις εξαμαρτείν

Ενα από τα πολλά σκάνδαλα που συνδέονται άμεσα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είναι το σκάνδαλο Facebook – Cambridge Analytica. Ξεσκεπάστηκε το 2018 όταν δύο πρώην υπάλληλοι της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων Cambridge Analytica αποκάλυψαν δημοσίως τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία είχε χρησιμοποιήσει παράνομα τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών της πλατφόρμας Facebook για να δημιουργήσει και να προωθήσει στοχευμένες πολιτικές διαφημίσεις βάσει του προφίλ του καθενός.

Η εταιρεία εργάστηκε τόσο στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Τραμπ όσο και στην καμπάνια υπέρ του Brexit, με τον ρόλο της στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος να θεωρείται και στις δύο περιπτώσεις καθοριστικός. Την ίδια χρονιά εν μέσω κατακραυγής η εταιρεία χρεοκόπησε και έκλεισε. Αυτό είναι το background. Ακολουθεί η είδηση. Ενόψει των εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου η ομάδα επανεκλογής του Αμερικανού προέδρου προσέλαβε εκ νέου ένα από τα «μυαλά» της Cambridge Analytica, τον

Ματ Οτσκόβσκι. Η αμοιβή του 31χρονου Οτσκόβσκι, ειδικού ανάλυσης δεδομένων και ψυχογραφικών χαρακτηριστικών των καταναλωτών, και της εταιρείας του HuMn Behavior αναμένεται να συμπεριληφθούν στην επόμενη επίσημη δημοσίευση των εξόδων της καμπάνιας Τραμπ, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Politico.

Η ομάδα του προέδρου έχει επανειλημμένως αρνηθεί ότι χρησιμοποίησε τα δεδομένα που συγκέντρωσε εν αγνοία των χρηστών του Facebook η αμαρτωλή Cambridge Analytica. Και όμως επιλέγει να επαναπροσλάβει κάποιον που κατείχε καίρια θέση στην αλλοτινά ισχυρή εταιρεία. Το δις εξαμαρτείν ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί και το κάνει. Και όπως όλα δείχνουν, διόλου δεν θα εμποδίσει την επανεκλογή του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter