Ρουμανία: Δισεκατομμυριούχοι στο κατόπι του «Κόμη Δράκουλα» για το Halloween

Ρουμανία: Δισεκατομμυριούχοι στο κατόπι του «Κόμη Δράκουλα» για το Halloween

Οι «Κροίσοι» δεν καταλαβαίνουν από… κρίση!

Θεωρούνται εκκεντρικοί, τρελαίνονται για συμβολισμούς και το σίγουρο είναι ότι αδιαφορούν για την πρόκληση της χλιδής εν μέσω πολέμου και κρίσης. Οι μεγιστάνες συνεχίζουν να κάνουν (παντός είδους) business as usual. Βούιξε η Ρουμανία από τις φήμες, στήθηκαν οι παπαράτσι για τις απαραίτητες φωτογραφίες, έστρεψαν το βλέμμα ψηλά οι κοινοί θνητοί για να δουν πώς είναι από κοντά οι δισεκατομμυριούχοι. Στο Κάστρο Μπραν μπορεί να μην εμφανίστηκε ο Ίλον Μασκ, όπως διακινούσαν οι φήμες στα ρουμανικά media τις προηγούμενες μέρες. Προφανώς θεώρησαν τα Καρπάθια την καταλληλότερη τοποθεσία για να γιορτάσουν το Halloween, με σαμπάνια, μάσκες και ατελείωτη μουσική και ό,τι άλλο πιθανόν έμεινε κρυφό από τους παπαράτσι.

Τι κι αν έλειπε ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες του κόσμου; Ο διοργανωτής που ενοικίασε το Κάστρο Μπραν από τον αρχιδούκα Δομίνικο του αυτοκρατορικού οίκου των Αψβούργων ήταν ο συνιδρυτής της PayPal και CEO της σκοτεινής CIAγέννητης διαβόητης εταιρείας εξόρυξης προσωπικών δεδομένων Palantir Πέτερ Τίελ. Μαζί με τον σύζυγό του μεγαλοεπενδυτή Ματ Ντανζάισεν υποδέχτηκαν 140 καλεσμένους, όπως διαβάζουμε στα ρουμανικά ΜΜΕ. Αναμενόταν η Αντζελίνα Τζολί, αλλά επιβεβαιωμένα πήγε η ηθοποιός Τζούλια Σάντστρομ. Η φημολογία ήθελε στη λίστα των καλεσμένων να βρίσκονται οι δισεκατομμυριούχοι Λάρι Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν της Google, ο συνιδρυτής της PayPal Λουκ Νόσελ, ο Στιβ Γιούβερτσον της HotMail, εντούτοις σίγουρα βρέθηκαν στα Καρπάθια ο Οβιδίου Τόμα της CryptoData, η διαιτολόγος Ανιέσκα Κασμάρσκα φορώντας ένα πλουμιστό φόρεμα του 19ου αιώνα, μαζορέτες και dj.

Οι μεγιστάνες του πλούτου επέλεξαν μια συμβολική τοποθεσία για να γιορτάσουν το Χάλουιν, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για τις κοινωνίες. Η χώρα του κόμη Δράκουλα είναι από τις πιο φτωχές της Ευρώπης, όπως εμφανίζεται στα στοιχεία της Eurostat, και σε αυτή έγινε επίδειξη πλουτισμού. Η ρουμανική Greenpeace εμφανίστηκε να στείλει ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης για την καταστροφή των Καρπαθίων δασών, αλλά οι ήχοι από το πάρτι και το glam στα ΜΜΕ σκίασαν κάθε προσπάθεια. Κάθε εποχή έχει και τους πρωταγωνιστές της, αρνητικούς και θετικούς. Εν προκειμένω αρνητικούς όταν σχεδόν όλη η Ευρώπη σκέφτεται τον επερχόμενο χειμώνα της φτώχειας και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ως πολιτική ελίτ, έδωσε τη συνταγή να φορέσουν δύο-τρία πουλόβερ και παλτό για να μην πεθάνουν. Όταν κολοσσοί όπως η Amazon, η Google και η Apple έχουν προϋπολογισμούς και κύκλο εργασιών που προσιδιάζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες, παραμένει ερώτημα αν υπάρχει δίκαιη φορολόγηση και αν τα τρισεκατομμύρια χρειάζεται να «επενδυθούν» στο Διάστημα όταν η φτώχεια είναι τόσο γήινη.

Πηγές: romania-insider.com, adevarul.ro

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter