Σε ΕΠΑΛ της Ευρυτανίας

Διώκουν μοναχή-εκπαιδευτικό που δήλωνε περισσότερους μαθητές για να μην κλείσει το σχολείο της!

Φωτογραφία: lamiareport.gr

Με επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών κυρώσεων κινδυνεύει η μοναχή -εκπαιδευτικός Φεβρωνία, διευθύντρια του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας Ευρυτανίας, ενός μικρού χωριού στα βάθη της νότιας Πίνδου.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr η μοναχή εκπαιδευτικός διώκεται γιατί φέρεται να δήλωνε ότι στο σχολείο φοιτούσαν παραπάνω μαθητές από τους κανονικούς για να μην μπει λουκέτο από το Υπουργείο Παιδείας, λόγω μικρού αριθμού μαθητών.

Ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό κ. Δημητρίου ξεκίνησε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για την τιμωρία της και την καθαίρεσή της από Δ/ντρια του ΕΠΑΛ.

Το πρωί της Πέμπτης η Μοναχή Φεβρωνία έχει κληθεί να απολογηθεί ενώπιον του Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Στερεάς στη Λαμία, το οποίο θα αποφασίσει για την τύχη της.

Σύμφωνα πάντα με το lamiareport.gr η δίωξη της μοναχής έχει προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, με εκπροσώπους των γονέων του σχολείου να δηλώνουν ότι «αντί να τη βραβεύσουν για το έργο της και την προσφορά της σε αυτόν τον τόπο και την εκπαίδευση, κάποιοι τη διώκουν. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί ερημώνουν τα χωριά μας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.