Δίωρο κλείσιμο των Τεμπών- Την Τρίτη πανελλαδική συνάντηση μπλόκων – Πού είναι στημένα τα μπλόκα

Δίωρο κλείσιμο των Τεμπών- Την Τρίτη πανελλαδική συνάντηση μπλόκων – Πού είναι στημένα τα μπλόκα

Σε δίωρο κλείσιμο των Τεμπών από τις 14:30 μέχρι τις 16:30 της Κυριακής προχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας ενώ την ερχόμενη Τρίτη έχει προγραμματιστεί πανελλαδική συνάντηση μπλόκων.

Οι αγρότες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 13:00 με τα τρακτέρ τους από τη Νίκαια της Λάρισας, συνοδεία αυτοκινητοπομπής και απέκλεισαν τα Τέμπη από τις 14:30 μέχρι τις 16:30 υλοποιώντας τις αποφάσεις της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων. Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη Τρίτη 7/2, στις 12 το μεσημέρι, οι αγρότες προχωρούν σε νέα συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας στη Νίκαια.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, δήλωσε: «Κλιμακώνουμε σήμερα, με αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών, ως ένα μοχλό πίεσης προς την κυβέρνηση, αλλά και ανάδειξης των προβλημάτων μας. Είναι ένας δίκαιος αγώνας τον οποίο συνεχίζουμε σήμερα εδώ. Επίσης καλούμε την Τρίτη στη Νίκαια όλα τα μπλόκα, ανεξάρτητα αν συμφωνούν με το πλαίσιο της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων για να συντονίσουμε τα επόμενα βήματα».

Όσον αφορά το αν οι αγρότες θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μαρούδας είπε πως αυτό θα αποφασιστεί την Τρίτη στην πανελλαδική συνάντηση.

Κλειστός παραμένει ο κόμβος της Νίκαιας, με τους αγρότες να έχουν αποκλείσει επ’ αόριστον το ρεύμα της εθνικής οδού προς Αθήνα, ενώ κλειστή είναι και η Εθνική Οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης, και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στο κόμβο του Πλατυκάμπου από την Παρασκευή.

Κλείσιμο για δύο ώρες της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων

Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους αγρότες της Αιγιάλειας και της Αιτωλοακαρνανίας, με αποκλεισμούς εθνικών οδών, ενώ οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας αναμένεται να πάρουν αποφάσεις, για τις επόμενες κινήσεις τους.

Αγρότες της Αιγιάλειας αναμένεται να αποκλείσουν από τις 18:30 έως τις 21:30 την εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου.

Επίσης, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας θα αποκλείσουν από τις 19:00 έως και τις 21:00 την εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό.

Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα, αγρότες της δυτικής Αχαΐας, οι οποίοι έχουν ήδη παρατάξει τρακτέρ δίπλα από την εθνική οδό Πατρών- Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, θα πραγματοποιήσουν συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν για τις μορφές των κινητοποιήσεών τους.

Στην Ηλεία, όπου οι αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ δίπλα από την εθνική οδό Πατρών- Πύργου, στο ύψος της περιοχής Λατίφι, αναμένεται να πάρουν το απόγευμα αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις.

Ακόμη, το ίδιο αναμένεται να πράξουν σήμερα και οι αγρότες από την ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών και της Βάρδας.

Δυτική Μακεδονία

Εντός της εβδομάδας, το πιο πιθανό προς το τέλος της, πρόκειται να προχωρήσει ο 24ωρος αποκλεισμός του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, όπως τόνισε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του Νομού Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μόσχος, προσθέτοντας ότι στο μεταξύ αυξάνονται τα αγροτικά μπλόκα που στήνονται σε κομβικά σημεία στη Δυτική Μακεδονία.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Καστοριάς έστησαν το αγροτικό τους μπλόκο από τις 30/1 στο Άργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Στήθηκε την Πέμπτη 2/2 το αγροτικό μπλόκο στα Γρεβενά και συγκεκριμένα στην πρώτη έξοδο προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα. Στο Καλονέρι Βοείου, αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας, ενώ θέση έχουν ήδη πάρει και αυτοί του Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας- Έδεσσας.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι των Πύργων Πτολεμαΐδας παραμένουν στο μπλόκο στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας- Έδεσσας, ενώ την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στήνουν αγροτικό μπλόκο στη γέφυρα Ρυμνίου, που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Λάρισας- Κοζάνης.

Κλείνουν για 2 ώρες τα διόδια των Μαλγάρων

Συμβολικό αποκλεισμό δύο ωρών, από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα, προγραμματίζουν οι αγρότες που έχουν εγκατασταθεί στα διόδια των Μαλγάρων.

Αποκλεισμός σε «πράσινα φανάρια» και τελωνείο Ευζώνων

Υπενθυμίζεται πως στον επ΄ αόριστον αποκλεισμό -και στα δύο ρεύματα- του σημείου «πράσινα φανάρια», έχουν προχωρήσει ήδη αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Κλειστό επ’ αόριστον είναι και το τελωνείο των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ από αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, που βρίσκονται στον κόμβο της Ειδομένης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter