Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για επισφαλή δάνεια της Attica Bank

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για επισφαλή δάνεια της Attica Bank

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για επισφαλή δάνεια συνολικού ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ που είχε χορηγήσει η ATTICA BANK, την περίοδο 2011-2015.

Οι επίκουροι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Πολυκράτης, άσκησαν ποινικές διώξεις για απιστία κατά συναυτουργία και κατά μόνας, άπαξ και κατ εξακολούθηση και για απλή συνεργεία στην απιστία σε βάρος τότε μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

Για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος διώκονται οι νόμιμοι εκπρόσωποι πέντε εταιριών που είχαν λάβει τα συγκεκριμένα δάνεια.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες , η περιουσία της τράπεζας ζημιώθηκε από 5 περιπτώσεις δανείων συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, την περίοδο από το 2011 ως το 2015. Τα δάνεια αυτά χορηγήθηκαν σε εταιρείας που είχαν χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση,με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από το προβλεπόμενο και με μηδενική ή μερική εξασφάλιση.

Για δυο περιπτώσεις δανείων οι εισαγγελείς προχώρησαν σε αρχειοθέτηση καθώς οι εμπλεκόμενοι είχαν αποπληρώσει ολοσχερώς τα χρέη τους.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει μετά από πόρισμα και μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter