Δίωξη για κακούργημα στον Μιχάλη Σάλλα. Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το DocVille και το Ηot Doc History

Δίωξη για κακούργημα στον Μιχάλη Σάλλα. Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το DocVille και το Ηot Doc History

Οι μπίζνες της οικογένειας Στουρνάρα με αποφάσεις Άδωνη Γεωργιάδη και τεχνογνωσία… ΚΕΕΛΠΝΟ. Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τις τριγωνικές σχέσεις.

Εθνική Ασφαλιστική: Ο υπόγειος ρόλος της Goldman Sachs και στελεχών της Εθνικής Τράπεζας στη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της μεγαλύτερης θυγατρικής του ομίλου

Αποστολή Τουρκία: Και θέλει και φοβάται το δημοψήφισμα ο Ερντογάν. Συνέντευξη στην απεσταλμένη του Documento, Εύη Απολλωνάτου, του Τούρκου καθηγητή Πολιτικών Επιστημών και συγγραφέα Γιουκσέλ Τασκίν.

Υγεία: Γιατί κανάλια και εφημερίδες «έθαβαν» τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας. Ο πακτωλός των διαφημιστικών κονδυλίων και οι κουμπαριές.

Co-Media Dell’ Arte: Πέτρος Γαϊτάνος, ο Σάκης Ρουβάς του Πάσχα

Fast and Furious, καυτές κόντρες στην άσφαλτο με πειραγμένα αμάξια, στο Docville

Fast and Furious exclusive! Τα νέα μηχανοκίνητα όπλα των «Μαχητών των δρόμων» (Dodge, Ford, Chevy, Ferrari, Lamborghini, Jaguar, Toyota, Subaru κ.α) στο όγδοο φιλμ της σειράς-φαινόμενο, που σαρώνει τα ταμεία σε όλο τον πλανήτη, καθώς και κριτική της νέας ταινίας.

Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την ημέρα που η Ελλάδα μπήκε «στον γύψο» για επτά χρόνια το Documento συνάντησε την Dr Ιστορίας Ελένη Κούκη για μια ξενάγηση στα σημεία που κρατούν ακόμα ζωντανή τη μνήμη της εποχής εκείνης. Η συζήτηση ξεκίνησε από τον Λόφο Γαλατσίου, το σημείο όπου επρόκειτο να φιλοξενηθεί το Τάμα του Έθνους, το μεγαλύτερο μνημείο που ξεκίνησε να φτιάχνει η Χούντα, αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, με την κυρία Κούκη να τονίζει με νόημα: «Θα πρέπει να κατανοήσουμε πώς το δικτατορικό καθεστώς προσπάθησε να πλασαριστεί ως δύναμη εκσυγχρονισμού».

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (ΜΦΘ) είχε την ιδέα, οργάνωσε και παραβάλει το βλέμμα των δύο κορυφαίων Ελλήνων φωτογράφων του 20ού αιώνα, της Βούλας Παπαϊωάννου και του Δημήτρη Χαρισιάδη –που αποτύπωσαν με τον φακό τους την ταραγμένη εποχή του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, του Εμφυλίου και της ανασυγκρότησης στην Ελλάδα–, σε μια έκθεση που συνδιοργάνωσε με το Μουσείο Μπενάκη. Το Documento ήταν στα εγκαίνια της έκθεσης που έχει τον τίτλο «Πορτραίτα Ιστορίας: Βούλα Παπαϊωάννου – Δημήτρης Χαρισιάδης 1940-1960» και συνομίλησε με τους συντελεστές της.

Μεταμεσονύχτιες προβολές τρόμου. Ο διοργανωτής του «Midnight Express» Άκης Καπράνος γράφει στο Documento για την επόμενη σινεφίλ horror νύχτα, που έχει τιμώμενες ταινίες τα εμβληματικά «Freaks» του Τοντ Μπράουνιγκ και το «The Wicker Man» (1973) του Ρόμπιν Χάρντι.

Η 5η Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου που διοργανώνει η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, από τις 20 έως τις 26 Απριλίου, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Διαχρονικά μαθήματα πολιτικής, ήρωες παγιδευμένοι σε αόρατους κοινωνικούς μηχανισμούς, ένα κομμωτήριο ως χώρος ζύμωσης και ελευθερίας, η ενηλικίωση τη δεκαετία του ’60, αστυνομικά μυστήρια και οικογενειακές σχέσεις πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων στην πλούσια και πολυσχιδή πρόσφατη ισραηλινή κινηματογραφική παραγωγή.  

50 χρόνια από τη Δικτατορία των Συνταγματαρχών στο HOTDOC HISTORY που κυκλοφορεί εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο με το Documento

Δικτατορία του 1967: Ποιοι την έκαναν, ποιοι τους υποκίνησαν, στο HOTDOC HISTORY που κυκλοφορεί εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο με το Documento

Στο τεύχος Νο 11, που ανοίγει τον δεύτερο κύκλο θεματικής του HOTDOC.HISTORY, καταγράφεται λεπτομερώς η σχέση της ομάδας Παπαδόπουλου-Παττακού με τη CIA με βάση αδιαμφισβήτητα αμερικανικά αρχεία.

Εξηγείται το διεθνές περιβάλλον και η όξυνση του Ψυχρού Πολέμου που έδωσαν «αέρα στα πανιά» των επαγγελματιών αντικομμουνιστών ώστε να δαγκώσουν το χέρι μια «καχεκτικής Δημοκρατίας» που μέχρι τότε τους εξέθρεφε.

Προβάλλεται επίσης μια «υποφωτισμένη» πλευρά: Το ρήγμα που προκάλεσε η κήρυξη της δικτατορίας στις τάξεις της Δεξιάς. Για πρώτη φορά – πέραν των «συνήθων υπόπτων» Αριστερών – οι δικτάτορες εξόρισαν, φυλάκισαν και βασάνισαν παλιούς συμπολεμιστές τους του εμφυλίου και της Κορέας οι οποίοι τούς αντιστάθηκαν.

Αξίζει να διαβαστεί στο DOC.Files και ο τρόπος που το προδικτατορικό κράτος οργάνωνε για τα Δεκεμβριανά …αυθόρμητα μνημόσυνα μίσους που οδήγησαν στην κηδεία της Δημοκρατίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter