Διχασμένη εμφανίστηκε η ΕΕΤΤ στην Βουλή, για τον αριθμό των καναλιών

Διχασμένη εμφανίστηκε η ΕΕΤΤ στην Βουλή, για τον αριθμό των καναλιών

Διχασμένη εμφανίστηκε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κατά την ακρόαση της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Τσαμάκης ερωτώμενος για τις δυνατότητες υποστήριξης του φάσματος σε τηλεοπτικές εκπομπές υποστήριξε ότι με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα μπορούν να υποστηριχτούν «με ασφάλεια 5 και υπό προϋποθέσεις 6» εκπομπές προγράμματος. Χωρίς μάλιστα να υπάρξει διευκρίνιση το σε αυτό τον υπολογισμό περιλαμβάνονται και τα κρατικά κανάλια. Όπως είπε η εκτίμηση βασίζεται σε γραπτή έκθεση του καθηγητή το Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Χρ.Καψάλη που βρίσκεται στην διάθεση της επιτροπής.

Πάντως ο Δ. Τσαμάκης επισήμανε ότι η ΕΕΤΤ παράσχει απλώς επιστημονικές εκτιμήσεις και σενάρια σημειώνοντας πως η αρμοδιότητα χάραξης πολιτικής ανήκει στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι είναι «διακριτοί οι ρόλοι για την εποπτεία, την ρύθμιση και τον έλεγχο». Επίσης σημείωσε ότι έχουν αποσταλεί από την επιτροπή όλα τα απαραίτητα τεχνικά στοιχεία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που είναι επιφορτισμένο με την διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού.

Διαφορετική εκτίμηση πάντως είχε ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ Ν. Παπαουλάκης. Υποστήριξε ότι έως το τέλος του 2017 μπορεί να έχει ενσωματωθεί η «τεχνολογία Τ2» που επιτρέπει την λειτουργία από 9 έως 18 εκπομπών προγράμματος.

Ο τελευταίος πάντως δέχθηκε έντονη κριτική από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία που έκανε λόγο για την εμπλοκή του στο περίφημο «μαύρο στην ΕΡΤ». «Είναι γνωστή η πορεία σας» ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter