Διχάζει και προκαλεί ο «Ανθρωπος του Θεού»

Διχάζει και προκαλεί ο «Ανθρωπος του Θεού»

Χαμός στο διαδίκτυο με αφορμή την προβολή της ταινίας «Ο Ανθρωπος του Θεού» και αντιδράσεις από πλευράς «αγανακτισμένων» θεατών που βρίζουν κριτικούς κινηματογράφου για τα κείμενα τους!

Παρότι η ταινία της Γελένα Πόποβιτς «Ο Άγιος του Θεού» υμνεί τον ενάρετο βίο του Αγίου των φτωχών και προάγει την χριστιανική αγάπη, τα μηνύματα κάποιων …πιστών σινεφίλ απέναντι στους κριτικούς που είχαν αντίθετη με την δική τους γνώμη, δεν συνάδουν με τα παραπάνω. Στο κινηματογραφικό σάιτ «Freecinema» ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης δέχτηκε εμετική επίθεση από δεκάδες οπαδούς της ταινίας («Πουτ…γιοι δημοσιογράφοι, θα σας γα…σουμε μια μέρα όλους!

Πληρώνεσαι μ…πανο για να γράφεις μαλακίες. Σκουπίδια. Άσχετοι», ενώ στο σάιτ του «Αθηνοράματος» η κριτική του Γιάννη Καντέα Παπαδόπουλου προκάλεσε πιο ήπια σχόλια («απορώ για τις άκυρες κριτικές εδώ στο Αθηνόραμα. μάλλον σινεφίλ ανοησίες. δεν πειράζει εμάς μας άρεσε», «ανίδεοι κριτικοί», «οι κριτικοί, επειδή μάλλον δεν ξέρουν από αγιότητα προτιμούν ήρωες με πάθη και αλαζονεία! Όμοιος τω ομοίω δλδ.» κ.α.).

Η ουσία είναι πως η ταινία που είναι μια συμπαραγωγή της Simeon Entertainment και της View Master Films σε συνεργασία με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος o Γραικός, και την Eurogroup Ltd, ενώ γυρίστηκε με την υποστήριξη των Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Deep Dream, Ingenuity-FO, NP Ασφαλιστική, Ασφάλειαι Μινέττα, ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) είχε όπως φαίνεται κι από τα παραπάνω ονόματα μεγάλη υποστήριξη από την εκκλησία.

Οι περισσότεροι ναοί του λεκανοπεδίου είχαν τις προηγούμενες μέρες στις κεντρικές πόρτες τους την διαφημιστική αφίσα του φιλμ ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οργανωμένες ομάδες από την εκκλησία γέμισαν πολλές από τις αίθουσες που πρόβαλαν το φιλμ.

Το αποτέλεσμα ήταν η ταινία που προβλήθηκε από την Feelgood σε περίπου 120 σινεμά σε όλη την Ελλάδα να σκίσει το περασμένο τριήμερο. Συνολικά την είδαν 62.305 θεατές σε 117 αίθουσες πανελλαδικά, νούμερο ρεκόρ για την εποχή αυτή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter