Δίχως τέλος οι αυξητικές τάσεις στις τιμές των καυσίμων- Τέταρτη ακριβότερη χώρα η Ελλάδα στην Ευρώπη

Δίχως τέλος οι αυξητικές τάσεις στις τιμές των καυσίμων- Τέταρτη ακριβότερη χώρα η Ελλάδα στην Ευρώπη

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η αμόλυβδη την Πέμπτη, με την μέση τιμή της, να αγγίζει τα 1,857 ευρώ το λίτρο, καθιστώντας την Ελλάδα την τέταρτη πιο ακριβή χώρα στις τιμές των καυσίμων εντός Ευρώπης.

Με τις αυξητικές τάσεις να καλπάζουν, επιβαρύνοντας περισσότερο το πορτοφόλι του μέσου καταναλωτή δεδομένου του συνολικού κλίματος ακρίβειας σε βασικά αγαθά, σημειώνεται η τιμή της της βενζίνης 100 οκτανίων ξεπερνά τα 2 ευρώ ανά λίτρο και το diesel κίνησης να φτάνει τα 1,6 ευρώ.

Χαρακτηριστική της κατάστασης, η εκτίμηση του αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Γιώργου Ασμάτογλου, ο οποίος τόνισε στην ΕΡΤ ότι δεν θα υπάρξει αποκλιμάκωση τιμών ακόμα και μέχρι το καλοκαίρι, αλλά οι αυξητικές τάσεις θα συνεχιστούν, πλήττοντας κυρίως τη νησιωτική Ελλάδα και τις απομακρυσμένες περιοχές, όπου θα ξεπεραστεί κατά πολύ αυτό το όριο.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή την 8η θέση στις ακριβότερες χώρες του κόσμου στα καύσιμα, ενώ οι δυσοίωνες προβλέψεις επιβεβαιώνουν τον κ.Ασμάτογλου, που προμήνυσε ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα θα αγγίξει τα 2 ευρώ η τιμή της αμόλιβδης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter