Αναμένεται η έκθεση

ΔΝΤ: Έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους και το μπαλάκι στην Ευρώπη

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθεί το απόγευμα (σ.σ. ώρα Ελλάδος) η έκθεση βιωσιμότητας του ΔΝΤ για το Ελληνικό χρέος μετά την συμφωνία του Eurogroup της 21ης Ιουνίου. 

Δεν αναμένονται εκπλήξεις από Ελληνικής πλευράς, αφού το ΔΝΤ αναμένεται να καλωσορίσει την μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, δηλαδή ως το 2033, εγείροντας ζητήματα όμως, για την περίοδο ως το 2060, στέλνοντας ταυτόχρονα μηνύματα προς την Ευρώπη. Το ΔΝΤ μένοντας στο δικό του μοντέλο που καθ΄όλη τη διάρκεια της κρίσης έπεφτε έξω (π.χ. τα πρωτογενή πλεονάσματα…) αναμένεται να ζητήσει να υπάρξει ευελιξία στην αγορά εργασίας και να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα ως προς την μείωση των συντάξεων –από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς- από 1/1/2019 και στην περεταίρω μείωση του αφορολογήτου από 1/1/2020.

Η χρονική στιγμή που ανακοινώνεται είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται μια ανάσα πριν από την ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος βοήθειας από τον ESM και από τις 21 Αυγούστου και μετά η αξιολόγηση για την πρόοδο που σημειώνει στις μεταρρυθμίσεις («κόκκινα» δάνεια, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, αντικειμενικές τιμές ακινήτων, ιδιωτικοποιήσεις κ.α.) θα γίνεται πλέον και από τις αγορές.

Μένει να φανεί αν θα την λάβουν υπ’ όψη τους οι αγορές, αφού S&P και Moody’s έχουν περάσει σε διαδοχικές αναβαθμίσεις την Ελληνική οικονομία από τις 21 Ιουνίου κι έπειτα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.