Δ/ντής ΜΕΘ ΠΑΓΝΗ: Αποκλείστηκαν οι εξειδικευμένοι εντατικολόγοι και στη θέση τους μπαίνουν ανειδίκευτοι

Tην παραίτηση του από συντονιστής στις ΜΕΘ της Κρήτης ανακοίνωσε ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, καθηγητής Δημήτρης Γεωργακόπουλος έπειτα από καταγγελίες για την πλήρωση 10 θέσεων Επιμελητών Β' για τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου από ανειδίκευτο ιατρικό προσωπικό. 

Ο κ. Γεωργόπουλος μιλώντας στο ράδιο 98.4 και αφού γνωστοποίησε το ζήτημα μέσα από μια οργισμένη του ανάρτηση στο facebook, εξέφρασε την έκπληξή του για την απόφαση να διοριστούν ανιδίκευτοι γιατροί και να αποκλειστούν εξειδικευμένοι ενατιτικολόγοι, επειδή η αρχική τους ειδικότητα ήταν Παθολογία ή Αναισθησιολογία την ώρα μάλιστα που καλούνται να αντιμετωπίσουν περίπλοκα περιστατικά. 

 Αναλυτικά η ανάρτηση του στο facebook

Σήμερα βγήκε στον "αέρα" η προκήρυξη για την πλήρωση των 10 θέσεων Επιμελητών Β' για τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με σκοπό να στελεχώσουν την καινούργια μονάδα. Με έκπληξη είδα ότι η αρχική προκήρυξη για τις 10 θέσεις Επιμελητών Β’ για τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου που είναι μονάδα αναφοράς για COVID-19, άλλαξε και απέκλεισε εξειδικευμένους Εντατικολόγους επειδή η αρχική τους ειδικότητα ήταν Παθολογία ή Αναισθησιολογία!!!. Εάν συμβεί αυτό ειδικευμένοι Εντατικολόγοι που έχουν ως βασική ειδικότητα Παθολογία ή Αναισθησιολογία (η πλειονότητα των Εντατικολόγων) αποκλείονται ως υποψήφιοι για θέση Εντατικής! Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να καταλάβουν τις θέσεις Επιμελητών ΜΕΘ ανειδίκευτοι γιατροί και να αποκλεισθούν ειδικευμένοι Εντατικολόγοι που θα στελεχώσουν τη μεγαλύτερη ΜΕΘ της Κρήτης στο τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό νοσοκομείο του νησιού. Το ίδιο βέβαια ισχύει και γιατρούς με βασική ειδικότητα Παθολογία ή Αναισθησιολογία και σημαντική εμπειρία και εκπαίδευση στην Εντατική Ιατρική! Νομίζω ότι ζω σε άλλον πλανήτη. Αυτοί οι τακτικισμοί δεν συμβαίνουν σε καμία χώρα του Δυτικού κόσμου. Η καινούργια ΜΕΘ θα στελεχωθεί αποκλειστικά από ανειδίκευτο ιατρικό προσωπικό. Και θα κληθεί να νοσηλεύσει πολύπλοκα περιστατικά περιλαμβανομένων και ασθενών με COVID-19. Ελεος!!!

Σήμερα βγήκε στον "αέρα" η προκήρυξη για την πλήρωση των 10 θέσεων Επιμελητών Β' για τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού...

Gepostet von Dimitris Georgopoulos am Dienstag, 22. September 2020
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.