DocVille: Support Art Workers! Καλλιτέχνες όλων των χώρων, ενωθείτε!

DocVille: Support Art Workers! Καλλιτέχνες όλων των χώρων, ενωθείτε!

Την ώρα που η Λίνα Μενδώνη «μοιράζει εκατομμύρια» και μορφάζει οι καλλιτέχνες και οι δημιουργοί συνεχίζουν τον αγώνα τους. Support Art Workers στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento

Η συλλογική πρωτοβουλία #supportartworkers γράφει στο Documento για την ταυτότητά της και χαρακτηρίζει τα μέτρα που ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού ασαφή, θολά, µη εξειδικευµένα, βεβιασµένα, χωρίς σαφές πλάνο και υγειονοµικούς κανόνες και πως αντιµετωπίζουν τους εργαζόµενους σαν «υγειονοµικό πείραµα».

Για τη μελωδία της κυβερνητικής άγνοιας γράφουν ο Γιώργος Νταλάρας, η Λίνα Νικολακοπούλου, η Μάρθα Φριντζήλα, ο Παύλος Παυλίδης, ο Πάνος Τόλιος, ο Ανδρέας Καρακότας και ο Τίτος Καργιωτάκης.

Τρεις ηθοποιοί, ένας σκηνοθέτης και ένας θεατρικός σχεδιαστής φωτισμού εκτιμούν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο τους. Ο Γιάννος Περλέγκας κάνει λόγο για την αγιάτρευτη ανάγκη της συνύπαρξης, η Ελένη Ουζουνίδου για τον φόβο μπροστά στη θέα των άδειων θεάτρων, η Καλλιόπη Παναγιωτίδου επισημαίνει ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να παραδώσει τον πολιτισμό στα χέρια ιδιωτών, ο Παντελής Δεντάκης αναδεικνύει την έλλειψη ενδιαφέροντος από την κυβέρνηση προκειμένου να προστατευτούν και να στηριχτούν οι εργαζόμενοι και ο Αλέξανδρος Πολιτάκης παραθέτει στοιχεία από την περίπλοκη αγορά εργασίας του θεάτρου.

Η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου μπροστά στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που «οσμίστηκε αίμα» και ετοιμάζεται για εξόρμηση υποστηρίζει ότι «υγεία, παιδεία και πολιτισµός πρέπει να είναι δηµόσια αγαθά και αν δεν µπορεί να είναι µόνο δηµόσια, τουλάχιστον πρέπει να είναι και δηµόσια».

Η χορεύτρια, χορογράφος και αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού Μαργαρίτα Τρίκκα γράφει πως «η αλληλεγγύη μεταξύ μας αλλά και με άλλα κομμάτια της κοινωνίας είναι η βάση του πολιτισμού που οραματιζόμαστε».

Η Κατερίνα Σταματάκη, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (ΠΣΔΠΕ), επισημαίνει την ανεπάρκεια των μέτρων που ανακοίνωσε η Λίνα Μενδώνη και εστιάζει στον κίνδυνο της καταβεράθρωσης της πολιτιστικής δημιουργίας.

Ο Θοδωρής Γκόνης, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων, γράφει για την τέχνη και τους θεράποντές της οι οποίοι θα αντισταθούν στις μέρες που έρχονται.

Η Πόλα Καπόλα, εκδότρια και πρόεδρος του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, στηλιτεύει τα κυβερνητικά μέτρα για τον χώρο βιβλίο και τα κρίνει ανεπαρκή, ενώ η Κατερίνα Μαλακατέ, συνιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Booktalks και συγγραφέας, ο Διαμαντής Διαμαντίδης, υπεύθυνος εκδηλώσεων και επικοινωνίας του Λεξικοπωλείου, ο Αντώνης Ελευθεράκης, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου Το Κεντρί στη Θεσσαλονίκη, και ο Γιώργος Αλισάνογλου, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου και των Εκδόσεων Σαιξπηρικόν στη Θεσσαλονίκη, κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για τα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία.

Η σκηνοθέτρια Κωνσταντίνα Βούλγαρη χαρτογραφεί το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στον ελληνικό κινηματογράφο. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter