Docville: Το ρεσιτάλ προχειρότητας από το υπουργείο Πολιτισμού συνεχίζεται…

Docville: Το ρεσιτάλ προχειρότητας από το υπουργείο Πολιτισμού συνεχίζεται…

Η κυβερνητική σύγχυση και η ασάφεια για τον πολιτισμό επιτείνονται. Καλλιτέχνες και δημιουργοί θέτουν το ερώτημα «Μέχρι πότε;» στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento την Κυριακή

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου δηλώνει ότι δεν τον εκπλήσσει η αναλγησία της σημερινής κυβέρνησης και πως η µεγαλύτερη πράξη αντίστασης για τους καλλιτέχνες θα είναι η συνέχιση της δηµιουργίας, αυθεντικής και ανεξέλεγκτης.

Ο Ρος Ντέιλι καταγράφει την τραγική πραγματικότητα των εργασιακών σχέσων των μουσικών πριν από την πανδημία.

Ο ηθοποιός και βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης καλεί την κυβέρνηση να διασφαλίσει την επιβίωση των καλλιτεχνών και να πάψει να τους εµπαίζει και να τους απαξιώνει µε ανακοινώσεις µέτρων που δεν βασίζονται σε καµία πραγµατικότητα και ευνοούν ελάχιστους.

Ο κινηματογραφικός παραγωγός Πάνος Παπαχατζής μιλάει για τα μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση για την παραγωγή και τη διανομή του σινεμά και παραδέχεται πως η Λίνα Μενδώνη υπήρξε εξαίρετη γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά δεν μπορεί να υποστηρίξει το ίδιο και για τη ητεία της ως υπουργού.

Ο ηθοποιός και ιδρυτής της ομάδας νεανικού θεάτρου Συντεχνία του Γέλιου Βασίλης Κουκαλάνι κάνει λόγο για τρεις κοινωνικές αξίες, τρία παραδοσιακά δηµόσια αγαθά (υγεία, παιδεία, πολιτισμός) τα οποία µετατρέπονται σε εµπόρευµα.

Η Ηλιάνα Φωκιανάκη, επιμελήτρια, θεωρητικός τέχνης και ιδρύτρια του ινστιτούτου σύγχρονης τέχνης State of Concept, καυτηριάζει τη στείρα αρχαιολατρία από την οποία είναι εμποτισμένο σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού.

Η κουκλοπαίκτρια Αννέτα Στεφανοπούλου στιγματίζει την παρέα που φρόντισε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να µην ενισχύσει το εθνικό σύστηµα υγείας αλλά να κρατήσει τις χρυσές λίρες για τον εαυτό της µε τρόπους σουρεαλιστικούς, κωµικοτραγικούς, αλλά κυρίως σκανδαλώδεις και εγκληµατικούς.

Ο σκηνοθέτης Κώστας Γάκης προτρέπει οι καλλιτέχνες να προβάλουν την επινοητικότητα και τη δηµιουργικότητά τους απέναντι στον αρνητισµό και στην ψυχική και πνευµατική στενότητα.

Ο σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς καλεί τα αρμόδια υπουργεία να ασχοληθούν με το παιδικό θέατρο που κινδυνεύει.

Ο ηθοποιός Δημήτρης Αγοράς επιμένει πως θέατρο θα εξακολουθήσει να γίνεται ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες σε πείσμα τόσο των κυβερνώντων όσο και μωροφιλόδοξων καλλιτεχνών και δημιουργών.

Ο μηχανικός ήχου, παραγωγός και καθηγητής Άκης Γκολφίδης επισημαίνει πως οι καλλιτέχνες δεν είναι επαίτες, ενώ o τραγουδιστής και κιθαρίστας των Rotting Christ Σάκης Τόλης αναφέρει ότι χρειάζονται «υποµονή και πίστη στις αρχές μας».

Ο Κώστας Θελούρας, εκτελεστικός διευθυντής της High Priority Promotion, κατηγορεί την κυβέρνηση για ρεσιτάλ ανευθυνότητας και προχειρότητας.

Ο Σταύρος Στριλιγκάς, υπεύθυνος επικοινωνίας του EJEKT, θεωρεί δεδοµένο ότι ο χάρτης των διοργανωτών μεγάων συναυλιών θα αλλάξει βίαια από την Covid-19.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter