Δόγμα Μητσοτάκη «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί πεθαίνει» – Σκληρή ανακοίνωση από ΣΥΡΙΖΑ

Δόγμα Μητσοτάκη «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί πεθαίνει» – Σκληρή ανακοίνωση από ΣΥΡΙΖΑ

Την άκρως κυνική ομολογία της κυβέρνηση Μητσοτάκη πως «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί πεθαίνει» σχολιάζει με σκληρή ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αναδεικνύοντας το «δόγμα» της για τον δύσκολο χειμώνα ακρίβειας που έρχεται.

Όπως τονίζει η Κουμουνδούρου «η κυβέρνηση ζητάει από χιλιάδες πολίτες να πάνε από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο. Στο απλό δημοσιογραφικό ερώτημα αν η κυβέρνηση θα στηρίξει το κόστος μετάβασης ο κ. Πέτσας απάντησε κυνικά με τη φράση “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”» και συνεχίζει λέγοντας πως «τώρα έρχεται να μας πει ότι ήταν μια “ατυχής στιγμή” και ταυτόχρονα μιλάει για προσπάθεια διαστρέβλωσης και εκμετάλλευσης».

«Ο κυνισμός και η αλαζονεία συναντά την κορόιδα. Όσο δεν πάει σπίτι του είναι φανερό ότι δεν μιλάμε για λάθος. Μπροστά στον δύσκολο χειμώνα η γραμμή Μητσοτάκη είναι: “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος αναφέρει ότι η δήλωση του Στέλιου Πέτσα, απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ήδη χάσει ή περιορίσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη θέρμανση εξαιτίας της επιλογής της ΝΔ να επιδοτήσει τους κερδοσκόπους και να αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια.

«Προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει «οι μέρες της πολιτικής τους αλαζονείας είναι μετρημένες».

Αναλυτικά η δήλωση

«Ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα: «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει».

Η δήλωση αυτή απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ήδη χάσει ή περιορίσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη θέρμανση εξαιτίας της επιλογής της ΝΔ να επιδοτήσει τους κερδοσκόπους και να αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια.

Η δήλωση του κυρίου Πέτσα είναι σοκαριστική. Προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν. Προσβάλλει όλη την ελληνική κοινωνία που εδώ και μήνες παρακολουθεί μια αδιάφορη και κυνική κυβέρνηση να πορεύεται με το δόγμα της ατομικής ευθύνης και της προκλητικής στήριξης των λίγων και ισχυρών.

Νομίζαμε ότι ο κ. Πέτσας θα έμενε στην ιστορία με τη δυσώνυμη λίστα του. Τελικά θα είναι αυτός που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη θα μας θυμίζει το σύγχρονο «ας φάνε παντεσπάνι». Ας μην έχουν καμία αμφιβολία. Οι μέρες της πολιτικής τους αλαζονείας είναι μετρημένες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter