Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Δοκιμές για το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος!

Το μεγάλο κινεζικό αμφίβιο αεροσκάφος AG600 θα κάνει τον Μάιο την παρθενική πτήση του από την πόλη Τζουχάι της Νότιας Κίνας, σύμφωνα με την Αεροπορική Βιομηχανία της Κίνας (Aviation Industry Corp. of China, AVIC).

Το AG600, που σχεδιάσθηκε ως το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος του κόσμου, θα πραγματοποιήσει εκτενείς δοκιμές πριν την παρθενική πτήση του πάνω από την ξηρά στα τέλη Μαΐου και στη θάλασσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017, ανακοίνωσε η AVIC.

To μήκους 37 μέτρων AC600, με εύρος φτερών 38,8 μέτρων, έχει μέγιστη δυνατότητα βάρους 53,5 τόνων για την απογείωσή του. Μπορεί να συλλέγει 12 τόνους νερού σε 20 δευτερόλεπτα και να μεταφέρει έως 370 τόνους νερού με ένα μόνο γέμισμα καυσίμων.

Έχοντας εξαιρετική δυνατότητα χειρισμών και ένα σχετικά ευρύ φάσμα ερευνών, το αεροσκάφος θα είναι πολύ χρήσιμο για την εκμετάλλευση θαλάσσιων πόρων, την παρακολούθηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την ανακάλυψη και μεταφορά πόρων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.