ΔΟΛ: Αποδεσμεύεται λογαριασμός για να εκδίδονται τα έντυπα – Κυκλοφορούν αύριο τα ΝΕΑ

ΔΟΛ: Αποδεσμεύεται λογαριασμός για να εκδίδονται τα έντυπα – Κυκλοφορούν αύριο τα ΝΕΑ

Θετική απόφαση για τους εργαζόμενους του ΔΟΛ εξέδωσε πριν από λίγο το Πρωτοδικείο κάνοντας δεκτή την προσφυγή τους για αποδέσμευση ενός τραπεζικού λογαριασμού του οργανισμού ώστε να μπορούν να εκδίδονται τα έντυπα.

Η πρόεδρος Πρωτοδικών Βασιλική Μπάστα, μετά τη συναίνεση των τραπεζών στο αίτημα των εργαζομένων, αναστέλλει ουσιαστικά την ισχύ της προηγούμενης προσωρινής διαταγής που δέσμευε όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ΔΟΛ, και διατάσσει την αποδέσμευση ενός τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί η επιχείρηση στην Alpha Bank προκειμένου να εξασφαλιστούν τα αναγκαία για τη λειτουργία της επιχείρησης και την έκδοση των ιστορικών εντύπων.

Στην απόφασή της η δικαστική λειτουργός αναφέρει «διατάσσω την αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού στην Alpha Bank προκειμένου κάθε κατατεθησόμενο από την έκδοση της παρούσας και εφεξής σε αυτόν τον λογαριασμό ποσό, είτε από την εταιρείας Άργος ΑΕ είτε από τρίτους οφειλέτες της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΔΟΛ, να διατίθεται ελεύθερα από την τελευταία αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες της εξακολούθησης της λειτουργίας της επιχείρησης και ειδικότερα για την κάλυψη των εξόδων λειτουργία της και την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων σε αυτήν».

Με την απόφαση εξακολουθεί να ισχύει το καθεστώς «μη μεταβολής» για οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο του ΔΟΛ.

Ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

«Tα αίτια της οικονομικής κρίσης, που οδηγεί σε κλείσιμο επιχειρήσεων και σε ανεργία χιλιάδων εργαζομένων, οφείλουμε να τα αναζητήσουμε πιο βαθιά και όχι με αποπροσανατολιστικούς αφορισμούς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), με αφορμή την κριτική που ασκήθηκε στην απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών, σχετικά με τους εργαζόμενος στον ΔΟΛ.

«Την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του ΔΟΛ έγιναν σκληρές αναφορές από τον Τύπο, σε βάρος του δικαστή που εξέδωσε την προσωρινή διαταγή. Έγινε αναφορά σε “δικαστική απόφαση που πλήττει την Δημοκρατία”, σε “δικαστή που φοβάται μήπως κατηγορηθεί ότι βλάπτει τις τράπεζες” σε “ακατανόητη απόφαση” που λέει στους εργαζόμενους “κόψτε τον λαιμό σας”» σημειώνεται αναλυτικά στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται: «Η ΕΔΕ αντιλαμβάνεται τον ιδιαίτερα κομβικό ρόλο που έχουν τα Μέσα Ενημέρωσης στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και το “κλείσιμο” μιας εφημερίδας ή άλλου Μέσου Ενημέρωσης περιορίζει την αναγκαία κριτική και τον έλεγχο των κρατικών εξουσιών και αφήνει σ’ αυτές μεγαλύτερο περιθώριο αυθαιρεσίας».

Παράλληλα, τονίζεται ότι «η ΕΔΕ υπερασπίζεται το δικαίωμα των εργαζομένων να περιφρουρούν το δικαίωμά τους στην εργασία και να διεκδικούν τις μισθολογικές τους απαιτήσεις».

Τέλος, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται: «Θα πρέπει ωστόσο να γίνει αντιληπτό ότι ο ρόλος του δικαστή είναι εφαρμοστικός των κανόνων δικαίου που τίθενται από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία. Ο δικαστής δεν θέτει τους κανόνες, ούτε διαμορφώνει το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις και παρέχουν την εργασία τους οι εργαζόμενοι. Τα αίτια της οικονομικής κρίσης, που οδηγεί σε κλείσιμο επιχειρήσεων και σε ανεργία χιλιάδων εργαζομένων, οφείλουμε να τα αναζητήσουμε πιο βαθιά και όχι με αποπροσανατολιστικούς αφορισμούς».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter