ΔΟΛ: Νέα κόντρα Περιφέρειας Αττικής με Το Ποτάμι

Την σκληρή απάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή, περί ανάπλασης του Φαληρικού Δέλτα με απευθείας ανάθεση από την Περιφέρεια, στον Μπόμπολα με έκπτωση 53%.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφερειακή αρχή χαρακτηρίζει συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς του Στ. Θεοδωράκη, για τον οποίο μάλιστα αναφέρει ότι θα «μείνει μόνος του... με το καλάμι που καβαλάει!» Αναφορικά με το έργο και τη διαγωνιστική διαδικασία που υλοποίησε η Περιφέρεια σημειώνει ότι έγινε με «διεθνή, ηλεκτρονικό, αδιάβλητο διαγωνισμό, στον οποίο μετείχαν 8 ελληνικές και ξένες εταιρίες και στον οποίο η έκπτωση υπερέβη το 53%, ρίχνοντας τη δαπάνη για το δημόσιο και τους πολίτες κάτω από το μισό του προϋπολογισμού: δηλαδή από τα 150 εκατομμύρια ευρώ, στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

«Δεν έγινε καμία ανάθεση, καμία απ’ ευθείας ανάθεση, ούτε ίχνος δυνατότητας στους οικονομικούς φορείς να κάνουν συνεννόηση μεταξύ τους και να δώσουν χαμηλή έκπτωση» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η Ρ. Δούρου επιτίθεται στον Στ. Θεοδωράκη χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον ΔΟΛ μείγμα ασυναρτησίας, γραφικότητας αλλά και ασυγχώρητης - για πρώην δημοσιογράφο – επιπολαιότητας. Ενώ με σκωπτικό ύφος σχολιάζει τις αποχωρήσεις στελεχών του Ποταμιού:

«Είναι προφανές ότι η αποψίλωση των παρα-Ποτάμιων καλαμιώνων, με τις αθρόες καθημερινές προσχωρήσεις «στελεχών» στη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, έχει πανικοβάλει τον αρχηγό του, ο οποίος φοβάται ότι στο τέλος θα μείνει μόνος του... με το καλάμι που καβαλάει! Έτσι λοιπόν σε ένα νέο μείγμα ασυναρτησίας, γραφικότητας αλλά και ασυγχώρητης - για πρώην δημοσιογράφο - επιπολαιότητας, προχώρησε σήμερα από το βήμα της Βουλής σε αστήρικτους και συκοφαντικούς συλλογισμούς.

Ανακάτεψε στο θολό «κοκτέιλ» το οποίο προσπάθησε να σερβίρει, την κρίσιμη θέση στην οποία βρίσκεται ο Δημοσιογραφικός όμιλος και πάνω από όλα οι εργαζόμενοί του, με την… ανάδειξη μειοδότη για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου – σημαντικού έργου υποδομής.

Ενός αντιπλημμυρικού και κοινωνικά αναγκαίου έργου, που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής με διεθνή, ηλεκτρονικό, αδιάβλητο διαγωνισμό, στον οποίο μετείχαν 8 ελληνικές και ξένες εταιρίες και στον οποίο η έκπτωση υπερέβη το 53%, ρίχνοντας τη δαπάνη για το δημόσιο και τους πολίτες κάτω από το μισό του προϋπολογισμού: δηλαδή από τα 150 εκατομμύρια ευρώ, στα 70 εκατομμύρια ευρώ» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Υπογραμμίζεται δε ότι «δεν έγινε καμία ανάθεση, καμία απ’ ευθείας ανάθεση, ούτε ίχνος δυνατότητας στους οικονομικούς φορείς να κάνουν συνεννόηση μεταξύ τους και να δώσουν χαμηλή έκπτωση . Στην Περιφέρεια Αττικής δεν υπάρχουν «ημέτερες» εταιρίες, οι διευθυντές και οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών της δεν εντέλλονται και ούτε υφίστανται «ιδιαίτερες» σχέσεις με δημοσιογράφους. Η διοίκηση της Περιφέρειας θέτει το νομικό πλαίσιο που οφείλουν να σέβονται όλοι προς όφελος των πολιτών.

Στο παρελθόν της διαπλοκής, της συναλλαγής και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, η Περιφέρεια Αττικής απαντά έμπρακτα με διαφάνεια, κοινωνική αποτελεσματικότητα και προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Ας μην κρίνει λοιπόν εξ ιδίων τα αλλότρια».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.