ΔΟΛ: Πολιτικές κόντρες για τις εξελίξεις – Τι απαντά ο Μουλόπουλος

ΔΟΛ: Πολιτικές κόντρες για τις εξελίξεις –  Τι απαντά ο Μουλόπουλος

Στον Βασίλη Μουλόπουλο, κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτή και πρόεδρο του Δ.Σ. της «Αυγής», έδωσε το τιμόνι του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ο απερχόμενος Σταύρος Ψυχάρης. Η απόφαση προκάλεσε πολιτικές κόντρες και σειρά δηλώσεων.

Μετά την ανακοίνωση, και τον σάλο που ακολούθησε, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για «προσωπική» επιλογή του Βασίλη Μουλόπουλου να δεχτεί να αναλάβει το τιμόνι του ΔΟΛ, μια απόφαση “απολύτως σεβαστή”, αφού ο Βασίλης Μουλόπουλος υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος του Ομίλου.  

Στο ίδιο πνεύμα, ήταν και οι δηλώσεις Μουλόπουλου, σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Βήματος, όπου ανέφερε ότι ο λόγος που αποδέχτηκε την πρόταση Ψυχάρη, ήταν λόγω της τριαντάχρονης θητείας του στον Οργανισμό Λαμπράκη: «Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων», αναφερόταν συγκεκριμένα στο site. 

Ο Βασίλης Μουλόπουλος επιχείρησε αργότερα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με συνέντευξη που έδωσε στον Alpha 98.9, όπου τόνισε πως ο Ψυχάρης είναι εκείνος που θα παίρνει τις αποφάσεις. “Δεν είμαι ούτε επενδυτής, ούτε Δούρειος Ιππος”, είπε. 

Η Ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη 

«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.

Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

Οι αντιδράσεις κομμάτων

«Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της κυβέρνησης», αναφέρει η ΝΔ, σχετικά με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ. «Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν…βάζουν τον “δικό τους” Μουλόπουλο στο ΔΟΛ», τονίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, «τελικά ο νέος “επενδυτής” στον ΔΟΛ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ!», σχολιάζει η ΔΗΜΑΡ

«Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών, η κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της. Η στάση της προς τους εκδότες: Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους. Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει. Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της “Αυγής” στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία. Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης», ανέφερε η ΝΔ.

«Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι αδίστακτοι. Προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να ελέγξουν την ενημέρωση. Το στραπάτσο από το νόμο Παππά τίποτα δεν τους δίδαξε. Τώρα βάζουν τον “δικό τους” Μουλόπουλο στο ΔΟΛ και θέτουν τον οργανισμό και τους εργαζομένους του υπό καθεστώς εκβιασμού κατ ουσία. Τα σχέδια που απεργάζονται όμως στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος, όπως ακριβώς καταρρέουν και οι ίδιοι πολιτικά, μέρα με τη μέρα. Επειδή γνωρίζουν ότι το τέλος τους πλησιάζει έχασαν παντελώς την ψυχραιμία τους».

Με αυτήν τη δήλωση, σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, την απόφαση του δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου, να αποδεχτεί πρόταση του ΔΟΛ, προκειμένου να συμβάλλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ομίλου ΜΜΕ.

«Ορισμένοι εμφανίζονται σαν να ανακάλυψαν την Αμερική, ενώ είναι πασίγνωστο ότι όλα τα αστικά κόμματα συνδέονται και επιχειρούν να συνδεθούν με πολλούς τρόπους με τα ΜΜΕ, παρά τα όσα ισχυρίζονται δημόσια», ήταν το σχόλιο του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο ΔΟΛ.

«Η προσπάθεια ελέγχου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού αποτελεί ατόπημα καθώς δημιουργεί οξύ πρόβλημα διαφάνειας και δημοκρατίας καλλιεργώντας, συνθήκες διαπλοκής με ΜΜΕ που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα .Φαίνεται ότι οι ήττες από τα παιχνίδια στο πεδίο της ενημέρωσης δεν έγιναν κατανοητές. O tempora o mores !», τόνισε και η ΔΗΜΑΡ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter